Cikkünkben megnyugtatunk mindenkit, a divatóra ugyanis bárkinek bevállalható, főleg a hétköznapokban. Ugyanakkor adunk némi támpontot arra vonatkozóan, hogy mit érdemes megvásárolni, és mit nem.

Mik azok a divatórák?

A divatcégek kezdetekben csak ruhákat készítettek, azonban később kiterjesztették termékkínálatukat a napszemüvegekre, ékszerekre, táskákra, egyéb kiegészítőkre is, továbbá órákat is elkezdtek a piacra dobni. A Velekey Ékszervilág webáruház férfi divatórái között számtalan gyártónak megtalálod a termékét, és biztos lehetsz benne, hogy ezek az órák jó minőségűek és tartósak lesznek.

A divatórák másik ága azonban hagy némi kivetnivalót, hiszen itt a márkajelzés nélküli, vagy ismeretlen márkájú órákról van szó. Ilyenkor nem tudhatjuk, hogy ezekben az órákban milyen szerkezet van, mennyire strapabíróak, pontosak-e, ezért ezeket kizárólag akkor vásárold meg, ha tényleg nagyon tetszik, és azt sem bánod, ha csak rövid életűek lesznek.

A divatórák minősége

Ha egy klasszikus óragyártó vállalat termékét vásároljuk meg, akkor garantált, hogy minőségi, pontos vekkerre teszünk szert. Egy japán vagy svájci óra esetében biztosak lehetünk benne, hogy hosszú életű, akár több generációt is kiszolgáló óránk lesz, amely szükség esetén bármikor javítható.

httpswwwvelekey-ekszervilaghu-2023-junius-cikk5.jpg

Ha divatórát vásárolsz, akkor az első az legyen, hogy a külső mellett szerezz némi betekintést a belsőbe is. Egyes divatcégek ugyanis kifejezetten ragaszkodnak ahhoz, hogy óráikba minőségi szerkezetet vásároljanak, nem ritkán azokban is minőségi japán vagy svájci szerkezetet találunk.

Más gyártók viszont inkább a külsőre helyezik a hangsúlyt, így ebben az esetben úgy vásárolod meg az adott modellt, hogy előre tudod, bármikor bemondhatja az unalmast, és ekkor másikat kell vásárolnod.

Ha az órát webshopban vásárolod, akkor nagyon egyszerű a helyzeted, hiszen itt mindig feltüntetik a szerkezet típusát, illetve az óra egyéb paramétereit, például az üveg fajtáját, valamint probléma esetén élhetsz a garanciával is.

Mikor hordjunk divatórát?

Hétköznapi viseletként teljesen megfelelő, főként akkor, ha azonos márkájú a ruházatod is, persze ettől függetlenül is nyugodtan hordhatod. Nagyon vagány kinézettel, sportos és elegáns, minimalista vagy retro stílusban is megvásárolhatod, ezért ezekből az időmérőkből többet is vásárolhatsz, így az aznapi szettedhez kiválaszthatod leginkább passzolót.

Ha megtetszik bármelyik divatóra, akkor vásárold meg nyugodtan, és hordd addig, amíg működik. További nagy előnyük, hogy nem igényelnek különös bánásmódot, ha elromlanak, akkor simán vásárolhatsz egy másikat. 

A divatórák között is könnyen találhatsz minőségi darabokat ezért egyáltalán nem kell idegenkedni tőlük.