• 54 éves korában elhunyt Nic Cupac, az Indiana Jones 5 bühnése
  • Ő építi és mozgatja a kamerához tartozó kisegítő eszközöket
  • Olyan szériákban dolgozott korábban, mint a Jurassic Park, a Harry Potter és a Star Wars
  • Egyelőre a vírus okozta nehézségekkel küzd a produkció gyártása

Ha nem is alakult teljesen zavartalanul az Indiana Jones 5 gyártása, komoly összeget fordítottak például a londoni lakosság megnyugtatására, hogy elviseljék a forgatás okozta kellemetlenségeket, majd a hetvenkilenc éves Harrison Ford vállrándulása akasztotta meg három hónapra a munkálatokat, nagyobb tragédia szerencsére nem történt – egészen mostanáig.

A New York Post jelentése szerint ötvennégy éves korában elhunyt Nic Cupac, a Nagy-Britanniából és Szicíliából időközben Marokkóba költözött stáb vizuális részlegének oszlopos tagja. Az ötvennégy éves bühnés (ő építi és mozgatja a kamerához tartozó kisegítő eszközöket) holttestét hotel szobájában találták, a halál okát azonban nem közölték. A produkció természetesen részvétet nyilvánított a veterán filmkészítő családjának, aki olyan szériákban dolgozott korábban, mint például a Jurassic Park, a Harry Potter és a Star Wars.

A gyász mellett eltörpül az a probléma, hogy a vírusos megbetegedések növekedése miatt Marokkó törölte az Egyesült Királyságból érkező és oda tartó járatokat. Harrison Ford még a korlátozás előtt utazott az arab országba, jelenleg pedig nem tisztázott, hogy hol tartózkodik pontosan. A film premierjét egyébként nemrég 2022. július 29-ről 2023 nyarára halasztotta a Disney. Reméljük, nem kell további csúszással számolni, különösen nem haláleset miatt.

indianajones1280.jpg
(A kép forrása: Entertainment Tonight)