Sokféle gyönyörű selyemvirág csokor, köteg, zöldek és díszítők, valamint szálak és ágak állnak rendelkezésünkre, ha ezeket szeretnénk alkalmazni az élő virágok helyett. De mégis hol, milyen területeken tudjuk beilleszteni a selyemvirágokat az életünkbe? Miért előnyös a használatuk?

A selyemvirágok előnyei az élő virágokkal szemben

A selyemvirágok nyilvánvalóan nem hordoznak magukban pollent, így az allergiában szenvedőknek sem fognak gondot okozni. Tisztán tartásuk egyszerű, a portól kell időnként megszabadítani őket.

A selyemvirágok tartósak, ráadásul bármelyik évszakban beszerezhető bármilyen típus, nem kell kivárnunk a nyílási időszakot sem. Bármikor kerülhet az asztalunkra a kedvenc virágunk élethű mása.

https-valexhu-2023-julius-cikk2.jpeg

Talán nem mondunk újdonságot azzal, hogy a selyemvirág nem hervad el. Addig gyönyörködhetünk benne, ameddig csak akarunk. Eltehetjük emlékbe is, ha valamilyen különleges eseményen kaptuk, vagy használtuk fel. 

Dekoráció otthon és a munkahelyen

Dekoratív eleme lehet a selyemvirág az otthonunknak, remek kompozíciókat állíthatunk össze belőlük. Az öntözéssel sem kell majd bajlódni, ahogy a víz cseréjével sem, ráadásul átültetésre, gondozásra sem lesz szüksége. 

Ha a munkakörnyezetünket szeretnénk barátságosabbá tenni, hogy jobban menjen a koncentráció, kitűnő megoldás lehet selyemvirággal feldíszíteni az irodát. Munka közben valószínűleg még kevésbé van időnk a virágok ápolására, mint otthon, így ebben az esetben ezért is előnyös lehet. 

Selyemvirág a különböző alkalmakon

Nemcsak a hétköznapokban, de a különféle alkalmakon, rendezvényeken is megjelenik a selyemvirág. Az esküvőknek ma már elmaradhatatlan kelléke a jó minőségű selyemvirág. Nemcsak a terem, az asztal, a különböző elemek dekorálására, hanem a menyasszonyi csokorban is felhasználható. Az esküvői autó is kaphat belőle egy gyönyörű, dekoratív díszítést, amelyet megőrizhetünk emlékbe. 

Kevésbé vidám eseményeken, temetéseken is előszeretettel használatosak a selyemvirágok a koszorúk elkészítéséhez. Hosszabb ideig, tartósabban őrizhetik a sír tetején az elhunyt emlékét, mint az élő virágok. 

Alkalmi díszítés

A különböző ünnepek, a karácsony, a húsvét, mind-mind eltérő dekorációt igényelnek. Az évszakok változása is cserére sarkallhat minket. E tekintetben is kiválóan alkalmasak a selyemvirágok, nem beszélve arról, hogy évről évre újra elővehetjük őket. 

Selyemvirág ajándékba

A Valex Decor Kft selyemvirága ajándékba is kitűnő ötlet, hiszen az ünnepelt így sokáig meg tudja tartani a kedves emléket. Ha pedig allergiás, külön öröm lesz számára, hogy nem élő virágot kapott.