Ehhez adunk máris néhány racionális támpontot, hogy minél könnyebb legyen tudatos döntést hozni a kérdésben.

A laptop árak mellett ez lehet a készülékválasztás legfőbb szempontja

Elsőként mindig azt érdemes átgondolni, hogy várhatóan játékra, böngészésre vagy irodai feladatokra szeretnénk-e készüléket vásárolni. Ez alapján ugyanis sokkal könnyebb döntést hozni az egyes paraméterekről, és jobban behatárolhatóak a laptop árak is.

Például a hasznaltlaptop.eu webáruház kínálatából. Gamer változatok esetében az egyik legfontosabb faktor a grafikus kártya megléte. Ami legyen dedikált, nem integrált. Mivel rendszerint nem bővíthető gépekről van szó, emiatt célszerű a lehető legerősebb mellett letenni a voksot.

hasznaltlaptopeu-2023-majus-linkmarketing-1.jpg

Kicsivel másabb a helyzet, ha valaki munkához keres laptopot. Ilyenkor előnyös megoldás lehet egy dokkolható modellt választani, így egyetlen kábellel csatlakoztatható lehet az összes periféria, beleértve a monitort, egeret és billentyűzetet. 

Megérheti-e az úgynevezett 2in1 notebook mellett dönteni?

Sok esetben igen, pláne használt kivitelben, ami a laptop árak aspektusából is előnyös döntésnek számíthat. Ezeknek a készülékeknek az alapvető sajátossága, hogy úgymond átfordíthatóak, illetve a kijelző leválasztható a billentyűzetről.

Ennek a megoldásnak az lesz az előnye, hogy az érintőképernyőnek köszönhetően tabletként is lehet használni. Olyanok, mint a multifunkciós eszközök, amelyek nemcsak munkához, hanem szórakozáshoz is tökéletesen alkalmasak.

Napközben lehet velük dolgozni, ha pedig filmet vagy sorozatot szeretnénk nézni rajtuk mondjuk főzés közben, az is kényelmesen kivitelezhető. Külön előny még, hogy jó kompatibilitással rendelkeznek és felhasználóbarátak, ezért diákoknak is tökéletesek.

Három kulcsfontosságú paraméter a laptop árak figyelembevétele mellett

Készülékválasztásnál a processzor paramétereire mindenképp megéri odafigyelni, elvégre a laptop lelkéről van szó, amely az összes folyamatról hivatott gondoskodni. Nagyon nem mindegy tehát, mennyire teszi rendben a dolgát.

Hasonlóképp hozzáadott értékkel bír a működési memória (RAM) megfelelő mérete és tudása. Ez az egység a folyamatok és az ideiglenes fájlok tárolására szolgál. Nagyon egyszerű a kiválasztás logikája, hisz minél nagyobb a memória, annál több programot tud futtatni egyszerre a készülék.

Harmadrészt a merevlemez mérete bír még kiemelt fontossággal, hisz ez az egység tárolja az összes felhasználói adatot. Érdemes figyelembe venni, hogy hagyományos HDD javarészt lassabb, és a mozgó alkatrészek miatt érzékenyebb lehet a külső hatásokra.