Ingyenes vagy fizetős legyen?

Az egyik első eldöntendő kérdés, amire válaszolni kell. Hiába spórolnál az ingyenes verzióval, mi mégis azt javasolnánk: amennyiben stabil alapokra építenéd vállalkozásod, válaszd a fizetős domaint! Így nem hagyod meg más tulajdonában a saját weboldaladat – ennélfogva kellemetlen meglepetések sem érnek majd (pl. a weblap megszűnése). A Datatrans domain szolgáltatása minden igényt maximálisan képes kiszolgálni.

datatranshu-2023-november-linkmarketing-4.jpg

Mire figyeljek még?

  1. A kulcsszóra: a vállalkozásunk neve megegyezhet részben vagy teljesen a domainnévvel. De választhatjuk azt, hogy a brandnevet adjuk meg honlapunk címének. A teljes domainegyezés az, amikor a vállalkozásunk fő kulcsszava a domainnevünk is egyben. Ez valószínű, hogy magyar kiterjesztéssel már foglalt lesz, mással, vagy nemzetközi kiterjesztéssel viszont valószínűleg lefoglalhatóvá válik. Jó megoldás lehet még hosszú távon (a későbbi, egyszerű megjegyezhetőség miatt) a brandnév, mint domainnév, és a részleges domainegyezés is.

  2. A kiterjesztésre: magyar célközönség esetén a .hu, nemzetközileg a .com, .eu, .club, .tech, .info közül válogathatunk. Ha más régiókban jelennénk inkább meg, akkor az adott régióra jellemző domainvégződést érdemes választanunk. Például: .at (Ausztria), .uk (Anglia). Ha általában angol nyelvterületre célzunk, akkor a .com végződés lehet a legjobb, míg ha csak Angliára, Amerikára, akkor a régióspecifikus domainnév lesz a nyerő.

  3. A megfelelő tárhelyre: az online megjelenéshez szükség lesz egy megfelelő méretű, nagysebességű internetkapcsolattal ellátott tárhelyre is. A tárhely tulajdonképpen egy profi számítógép, amely az internetkapcsolattal együtt biztosítja a weboldal gyors betöltődését.

  4. A domain regisztrációjára: érdemes először online ellenőrizni, elérhető-e az a domainnév, amit választanánk. Ezek után pedig – a választott kiterjesztésnek megfelelően – ki kell töltenünk néhány regisztrációs űrlapot. Ez lehet .hu vagy nemzetközi, magánszemély vagy céges regisztráció. A választott űrlapot beszkennelve, e-mailben elküldve máris miénk lehet arra az időtartamra, melyet kifizettünk.

Domainnév ellenőrzése pillanatok alatt

Szeretnéd tudni, milyen kiterjesztéseken szabad még az álom honlapneved? A Datatrans honlapján egyszerűen és könnyen ellenőrizheted! Így biztosan nem választjátok ugyanazt a nevet a konkurenciáddal. Ha pedig mégis ugyanarra gondoltatok, így még idejében változtathatsz rajta. Vagy akár egy másik kiterjesztéssel a te márkád is elindulhat a néven.