Persze felmerül a kérdés, hogy mi történik a szépen kivitelezett sminkkel, ha felviszed rá a fényvédő krémet?

A modern fényvédelem

Régebben, ha fényvédelemről volt szó, mindenkinek az erősebb textúrájú, krémesebb állagú fényvédő krémek, naptejek jutottak az eszébe. Ezeket azonban ma már csak napozáshoz, strandoláshoz használjuk, hiszen számos könnyedebb fényvédő készítmény létezik. A helloskin.hu fényvédő kozmetikumaival a sminkelést sem kell kihagynod, hiszen ügyesen felvihetők az arcodra anélkül, hogy a smink elmozdulna.

helloskin.jpg

Milyen fényvédő kozmetikumot válassz?

Napjainkban a fényvédő készítmények számos változata kapható, amelyek közül a célnak megfelelőt kell kiválasztani. A krém, a fluid, a spray, a mist, a szérum, a stick és a coushion más-más célt szolgál. Ezek közül nappali sminkre a fluid, a mist, a stick és coushion a legideálisabb. Nézzük, melyiket hogyan érdemes használni:

  • A fluid egy könnyebb textúrájú, vizesebb hatású fényvédő, amelyet nyugodtan felvihetsz egy nappali sminkre egy beautyblender vagy szivacs segítségével. A sminkelés után várj kb. 20 percet, majd egy kis mennyiséget nyomj a kézfejedre a fényvédőből, és óvatosan a szivacs segítségével vidd fel az arcodra, nyakadra. Fontos, hogy ne kend, hanem nyomkodd a szivacsot a bőrödre, így a smink szép marad.

  • A mist, azaz fényvédő permet egy fényes, filmrétegszerű védelmet hoz létre a bőrödön. Elég egyszerű magadra fújni, és máris biztosítod a fényvédelmet, miközben a sminked ragyogó marad. Persze fontos, hogy ezeket ne akkor használd, amikor huzamosabb ideig a tűző napon szeretnél lenni, hiszen arra a testesebb krémek használatosak.

  • A stick praktikus, szilárd fényvédő, amely a dezodorokhoz hasonló csomagolásban van. Ezzel óvatosan átkenheted az arcodat úgy, hogy a smink is megmarad. A TOCOBO Cotton Soft Sun Stick SPF50+ PA++++ magas fényvédelmet biztosító, matt hatású termék, ami zsírosabb bőrre is kiváló választás.

  • A cushion Japánban és Koreában népszerű termék, amelyet színezett és színezetlen verzióban is lehet kapni. Egy kis párnácska segítségével el kell oszlatnod a fényvédőt az arcodon, és egész napos védelmet biztosít. 

Mire ügyelj még a fényvédelem során?

Ha huzamosabb ideig tervezed a napon való tartózkodást, akkor erősebb fényvédelemre van szüksége a bőrödnek. Ilyenkor jöhetnek a fényvédő krémek. Ezekből is találhatsz olyat, ami nem hagy fehér réteget a bőrödön, és kényelmes viseletet biztosít. Ilyen például a SkinPep Hydra Sun Defence SPF 30 fényvédő, ami beolvad a bőr természetes tónusába, megbízható fényvédelmet biztosít, és még hidratálja is a bőrödet.

A fényvédelem tehát fontos az év minden napján, csak találd meg azt a készítményt, ami a legkényelmesebb viseletet biztosítja úgy, hogy közben megvédi a bőrödet az UV-sugárzás káros hatásaitól.