Számos olyan eset van azonban, amikor minden termékből csak egyetlen darab van, vagy éppen egyetlen sincs, mivel a megrendelő igénye szerint készítik. Lehet-e webáruházban értékesíteni ezeket a termékeket, és ha igen, hogyan? Ezt a témát járjuk körbe ebben az írásban. 

unas.jpeg

Néhány példa egyedi termékekre

Ha kicsit körbenézünk az internetes áruházakban, számos megoldást találunk egyedi igények alapján online rendelhető termékekre:

  • Emblémázott reklámtárgyak

  • Fényképes ajándéktárgyak

  • Feliratozott ruhadarabok

  • Egyedi tervezésű mobiltelefontok

  • Méretre gyártott bútorlapok, polcok

  • Kézzel készített termékek

Egyedi termék értékesítését támogató webáruház-funkciók 

Ha webáruház bérlésen gondolkodik, és olyan webáruházmotort keres, amelynél sok beépített funkció támogatja az egyedi értékesítést, próbálja ki az Unas rendszerét! Egy ilyen motor a következőkkel segítheti az egyedi értékesítés lehetőségét: 

  1. Kiegészítő adatok bekérése regisztrációkor vagy megrendeléskor

A regisztrációnál megadott adatok csak közvetetten járulnak hozzá az egyediséghez, inkább a későbbi megkülönböztetett bánásmód érzetének kialakítására szolgálnak. A megrendelésnél megadott adatok viszont már szolgálhatják a határidőre történő gyártást és szállítást, az egyedi méretben, színben vagy saját dizájn szerinti elkészítést.

  1. Rugalmas beállítási és paraméterezési lehetőségek

Az egyediség irányába mutat, ha például a termékparamétereket a vásárló adhatja meg. Ez legtöbbször egy legördülő menüből való választást jelent, de lehet teljesen szabad szavas beviteli mező, ahol a vásárló tetszőleges értéket írhat be.

  1. Űrlapok

A rendeléshez szükséges minden adat bekérhető űrlapok segítségével. Az űrlapokon lehetnek szabad szavas beviteli mezők, legördülő listák, jelölőnégyzetek, fájlfeltöltő gombok. 

  1. Kombinált megoldások

Az űrlapok és termékparaméterek sokszor együttesen vannak jelen a webáruházakban, például kiválasztjuk a terméknél a színt és a formát, az űrlapon pedig megadjuk a méreteket vagy feliratokat.

  1. Fájlfeltöltési lehetőség

A féyképes és emblémás megoldásoknál a fájlfeltöltés elengedhetetlen funkció, hiszen itt lehet a fényképet, logót feltölteni.

Összegzés

Ha a fenti funkciókkal rendelkezik a webáruház, általában nincs szükség szoftverfejlesztőre az egyedi rendelésekhez, az űrlapokat a webáruház üzemeltetője is össze tudja állítani. A különböző típusú elemekkel az egyedi gyártáshoz szükséges minden lényeges adatot, paramétert be lehet kérni. Ha pedig tényleg csak egyetlenegy darab van minden termékből, akkor a rendelési opcióknál lehet megadni, hogy a rendelés lezárása után az adott termék ne jelenjen meg többé a kínálatban.