Azonban gyakran ijesztő a tudat, hogy egy teljesen új környezetbe, kell tovább élni a hétköznapokat, és a közösségi oldalak is tele vannak olyan tapasztalatokkal, miszerint milyen nehéz egy kisebb falusi közösségbe beilleszkedni. Ennek bizony van is alapja, azonban mégsem kell megrettenni! Nem lehetetlen küldetésre vállalkozunk ugyanis, csak szükség lesz némi türelemre és alkalmazkodóképességre.

Elérkezett a költözés napja!

Ha sikerült megvásárolni a kinézett ingatlant, akkor a Promove szakemberei segítik a költöztetés lebonyolítását. Nem mindegy ugyanis, hogy értékeink hogyan érkeznek meg az új helyre. A bútorok szét-, majd összeszerelése sokszor szerszámok és szakértelem híján problémás lehet, főleg egy idegen környezetben, ahol senkit sem ismerünk, viszont a költöztetők ebben is segítséget tudnak nyújtani, érdemes igénybe venni a szolgáltatásaikat.

Az első napok az új helyen

Bár a költözés izgalma és feladata lefoglalhatja szinte az összes időnket és energiánkat, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a szomszédok árgus szemekkel figyelik minden megmozdulásunkat, hiszen érdekli őket, hogy ki költözött melléjük. Éppen ezért már az első napokban szakítsunk időt arra, hogy bekopogunk hozzájuk és bemutatkozunk.

https-promovehu-2023-oktober-cikk1.jpeg

Az első lépéseket mindig az új lakóknak kell megtenni, ne legyünk udvariatlanok, egy kisebb településen szinte mindenki ismer mindenkit. Ha szeretnénk jó benyomást tenni az ott lakókra, akkor a szomszédok számára mindenképpen ejtsük meg ezt a gesztust.

A múltunk ismeretlen

A kistelepülésen általában szinte mindent tudnak egymásról az ott lakók, hiszen ott nőttek fel, ismerik egymást gyerekkorukból, ezért van az, hogy az idegenek felé kissé gyanakvóak. Ebben az esetben ugyanis mindenki azt mondhat magáról, amit akar, nem lehet ellenőrizni. Ezért tapasztalhatják azt az emberek, hogy nehezen fogadják be őket egy új helyen, főleg akkor, ha nem szeretnek magukról beszélni.

Ha azt szeretné, hogy nyitottak legyenek Ön felé, akkor muszáj lesz legalább nagyvonalakban mesélni magáról, a múltjáról, természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent el kell mondani, nyugodtan beszéljen csak arról, amit szívesen megoszt.

Az udvariasság nagyon fontos!

A kistelepüléseken segítik egymást az emberek fizikai munkával, árucikkekkel, ezért nyugodtan kérhet egy tojást vagy egy bögre lisztet, mivel itt nincs éjjel-nappali üzlet. Legyen udvarias, figyeljen oda másokra, ismerje meg a helyi szokásokat, elegyedjen beszédbe, de tartson nyugodtan olyan távolságot, ami kényelmes az Ön számára. A privát szférát ugyanis itt is ugyanúgy meg lehet tartani.

A vidéki közösség egyáltalán nem zárt, csak meg kell találni a kulcsot hozzá. Nem kell félni a költözéstől, hanem nyitott szívvel, sok türelemmel kell viszonyulni a helyi emberekhez.