Éppen ezért a következő cikkben leírjuk, mik azok a sarkalatos pontok, amikre érdemes odafigyelni, ha szeretnénk egy igazán finom lúdlábtortát összerakni. 

A lúdláb torta készítése egyáltalán nem nagy ördöngösség, ahogyan azt a Receptneked.hu oldalán található receptek között is láthatjuk!

Milyen meggyet érdemes választani a lúdlábtortához?

A receptek egyik nagy különbsége szokott lenni, hogy egyes helyeken rumos, míg másikon konyakos meggyet javasolnak a torta elkészítéséhez. Ez esetben családonként eltérő, hogy melyik verzió fog jobban beválni az egyedi ízléseknek.

https-receptnekedhu-2023-januar-cikk2.jpg

Az viszont vitán felül áll, hogy a boltokban nagyon nehezen lehet jó minőségű rumos vagy konyakos meggyet beszerezni, éppen ezért érdemes magunknak házilag elkészíteni. Abból sem lesz különösebb probléma, ha egy kicsivel több lesz, mint amennyi a süteményhez indokolt lenne, hiszen a hűtőben akár 1 hónapon át is eltartható.

A habtejszín kezelése

Sok kezdő háziasszony és hobbicukrász fél attól, hogy a habtejszínt nem tudja majd megfelelő keménységűre verni, vagy ha ez sikerül is, akkor az majd nem marad olyan állapotban. És hát be kell látni, hogy a félelem sok esetben reális is, hiszen mindannyian láttunk már olyan fotókat, ahol az összeállításkor gyönyörű torta másnapra lefolyt a tálcáról.

Amennyiben ezt el akarjuk kerülni, 2 dolgot érdemes szem előtt tartani:

  • A habtejszínt tartsuk a hűtőben a felverés előtti utolsó pillanatig, hogy minél hidegebb állapotában tudjuk elkezdeni a kezelését. A meleg vagy langyos tejszínt ugyanis egyáltalán nem, vagy nem tartósan lehet csak habbá verni, és ez megalapozza a sikertelenséget.

  • A habtejszínt érdemes egy magas falú edényben vagy kancsóban felverni. Egyrészt ezáltal megakadályozhatjuk az apró habcseppek szerteszóródását, másrészt pedig sokkal alaposabban tudjuk majd a teljes habfelületet felkavarni.

Hogyan alakítsunk ki gyönyörű csoki cseppeket?

Ha igazán szép csokicseppeket szeretnénk a torta szélén látni, akkor nagyon fontos, hogy az olvasztott csokoládéval várjunk egy kicsit, mielőtt elkezdenénk vele dolgozni. A másik fontos lépés pedig az, hogy kizárólag akkor kezdjünk el csurgatni, ha a torta már hűtőhideg.

Ekkor ugyanis maga a torta fogja szilárdra hűteni a csokoládét, és nagyon szépen rajta fog maradni a csepp. Ha nem elég hideg a torta, vagy túl forró a csokoládé, amikor rácsurgatjuk, akkor óhatatlanul végig fog csak folyni a csoki a sütemény oldalán, és összegyűlik majd alatta a tányéron vagy a tálcán.