A szilárd beton titka

A közhiedelemmel ellentétben az arányokat tömegarányban kell meghatározni, ha rendkívül tartós betont szeretnénk építeni. Ebben az esetben azonban a mérleg használata létfontosságú. Mérleget használni nem varázslat, hiszen személymérleg és konyhai mérleg szinte minden otthonban megtalálható.

Az, hogy melyik munka marad fenn a legtovább, számos tanulmány tárgya volt. Egy dologban mindenki egyetért: a Mount Rushmore-ban található amerikai elnökök faragott szobrai lesznek a befutók. Ha ilyen maradandót nem is vagyunk képesek alkotni, törekedhetünk a tartós beton elkészítésére.

Próbáld ki a Beton Booster szálerősítésű betonját, hogy hosszan tartó, stabil betonfelületeket készíthess!

Mi szükséges a tartós betonhoz?

Ahhoz, hogy tartós és évekig strapabíró betonfelületet érhessünk el, néhány elengedhetetlen feltételre szükségünk van.

Fontos a jó alap, a kiegyensúlyozott keverési arány mérleg segítségével, megfelelő időjárás és ideális utókezelés, amely például a nedvesen tartást is jelentheti.

https-betonboosterhu-2022-november-cikk1.jpeg

Az ArmoTec statikai makroszál növeli a beton szívósságát és teherbíró képességét azáltal, hogy három dimenzióban erősíti meg a teljes keresztmetszet mentén. Amellett, hogy lényegesen tartósabb betont készíthetsz vele, használata jelentősen leegyszerűsíti a betonozási folyamatot is, mivel a betonacél háló helyett is használható.

Ezenkívül feleannyi vizet használhatsz fel a Vip-Rex SF szuperfolyósító segítségével, ami jelentősen sűrűbb és szívósabb betont eredményez. A két összetevő lehetővé teszi álmaink szuperbetonjának elkészítését.

A technológia előnyei

Keményebb, tartósabb, erősebb és kopásállóbb betont kaphatunk a szálerősítésű beton adalékanyagának segítségével, amely rengeteget spórolhat is a drága betonacél háló használata helyett.

További előnyei a hosszabb élettartam, kevesebb vízfelhasználás, kisebb zsugorodás és jobb minőségű beton, amely szintén kecsegtető.

Emellett lényeges szempont, hogy a szálerősítésű beton felhasználásával kisebb a beton meghibásodásának lehetősége, megnövelt vízzárást és jobb fagyállóságot élvezhetünk.

A megerősített háromdimenziós szerkezet, a lényegesen gyorsabb munkavégzés és a sokkal olcsóbb szállítás szintén a technológia előnyeinek sorát erősíti. Végül, de nem utolsósorban ez a módszer szinte elenyésző mennyiségben szennyezi a környezetet, ezért a Földet is jobban óvjuk, ha ezzel betonozunk.

Látogass el a Beton Booster honlapjára, és tudj meg még többet a nagyszerű szálerősítésű beton előnyeiről, felhasználásáról és keveréséről!