A pöttyös falmatrica sajnos nem az, ami először eszébe jut az anyukáknak, pedig dekorációként vagy akár kiegészítő mintaként is használható. 

Tarts velünk, ha egy kis inspirációra vágysz falmatrica ügyben, minden fontos információt összeszedtünk számodra!

Miért olyan jó a falmatricázás?

A falmatricák mellett sokkal több érv szól, mint ellenük. Ami a kontra érveket illeti, szinte csak azt lehet elmondani róluk, hogy időigényes őket feltenni - legalábbis ha nem avantgard végeredményre vágysz -, ám ezenkívül csak pro érvekről beszélhetünk. Ha megbízható helyről szerzed be a falmatricákat, biztos lehetsz benne, hogy sem a feltevés, sem pedig a levétel nem okoz majd különösebb gondot. Utóbbi esetben a matricák nem hagynak maguk után nyomot. Ráadásul egy jól kiválasztott alappal nagyon egyszerű akár néhány havonta megváltoztatni a babaszoba stílusát!

Sőt, ha a gyerkőc ízlése szépen kezd kialakulni, a neked tetsző mintát lecserélheted az éppen aktuális kedvenc állatára vagy járművére!

https-peekabooshophu-2022-januar-tovabbi-2-cikk-cikk1.jpeg

A pöttyös falmatrica egy az ilyen tökéletes alapok közül

A sok-sok pötty gyerekes, aranyos, ráadásul akár fő, akár díszítő-/alapmintaként is ideális. Ha díszítésként szeretnéd használni a pöttyöket, mindenképp olyan színt válassz, amely a babaszoba többi textíliájához illik. Így a fő minta lehet egészen más, különleges színű is. Ilyen esetben figyelj oda arra, hogy a pöttyöket nagyobb távolságra helyezd el egymástól. Így egyrészt a nagyobb mintákat el tudod rendezni közöttük, másrészt ha felkerülnek a nagyobb minták, nem lesz így sem sűrű!

Fő mintaként használva a pöttyöket, érdemesebb kicsi helyett nagyobb pöttyöket használni! A választás alapja így is legyen a szoba textíliáinak árnyalata. 

A Peekabooshop.hu oldalán találhatsz kisebb és nagyobb pöttyöket, na meg különböző falmatricákat is. Apróbb pöttyöket érdemes a kisebb babaszobák falára feltenni, egészen szétszórva, a nagyobbak használatát itt egyáltalán nem ajánljuk! 

Hogyan, hova helyezd a falmatricákat?

Az ember persze elsőre úgy képzeli, hogy a falmatricák minden falra fel fognak kerülni. Nos, lehet úgy is feltenni őket, hogy a pöttyök és az egyéb minták csak egy vagy két falra kerülnek fel, sőt kerülhetnek csak egy-két falfelületre is! Díszítheti például a játszósarkot, ahol a játszószőnyeg és egyéb mókás dolgok helyezkednek el.

Az “üresen maradt” helyeket feltöltheted képekkel, egyéb díszítőelemekkel is, olyanokkal, amelyek évszaktól függően illenek a babaszobához! A Peekabooshop.hu oldalán mindent megtalálhatsz, amellyel édes babaszobát készíthetsz! Nézz csak körül oldalukon, ha nem hiszel nekünk!