A technológia fejlődése megadta nekünk azt a kényelmet, hogy már akkorra ki tudjuk nyitni az ajtót, mire odaérünk, így egy pillanatnyi időt sem kell vesztegetni.

royal2.jpg

Leszámítva, ha ezek a nagyon menő kulcsok egyszer csak bemondják az unalmast, és bárhogy is nyomkodod, nem reagál semmire sem. Mai cikkünkben annak járunk utána, mi a teendő ilyen esetekben.

Már az első jelekre figyelj!

Ha szemfüles vagy, és nem hagyod figyelmen kívül az első aggasztó jeleket, akkor nagy eséllyel el tudod kerülni azt a kellemetlen helyzetet, amikor ott állsz az autód mellett, és nyomkodod a kulcsot, mint valami félőrült, de nem történik semmi. 

Hogy ezt valóban megelőzd, szerezd be a szükséges kellékeket a Royal Tuning kulcsházainak kínálatából! Minden létező márka megtalálható itt, így egészen biztosan te sem fogsz üres kézzel távozni!

Bizony, bizony, az elromlott kulcsot nem kidobni kell, hanem megjavítani, ugyanis számtalan lehetőség van rá, akár bicskakulcsról, akár nyomógombos kulcsról van szó. Mutatjuk is!

Miket tudsz cserélni és javítani?

Bizonyára benned is felmerül ez a kérdés, amikor a kulcsod megadja magát. Ha gyári pótkulcsot szeretnél, annál drágább megoldás aligha lesz, és még felesleges hulladékot termelsz, miközben a legtöbb bicskakulcs és nyomógombos kulcs javítható.

De lássuk, mikor mi a teendő!

  • Ha a nyomógombok kopnak, elhasználódnak, akkor elsőre elegendő csak a gombsort kicserélni, hiszen általában az elektronika tökéletesen működik, csak a gombok fáradtak el.

  • A bicsakulcsoknál  a gombokon túl a nyitórész is problémás lehet, hiszen gyakran előfordul, hogy elgyengül és kitörik.

Az üres kulcsházak és gombsorok ezeket a problémákat hivatottak megoldani, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy márkajelzés egyik darabon sem lesz. Ha tehát számodra nagyon fontos, hogy ott legyen a logó, akkor inkább a gyári darabokat érdemes keresni.

Nem mehetünk el szó nélkül azok mellett az esetek mellett sem, amikor a mikrokapcsolók hibásodnak meg, esetleg az elektronikai rész nem működik már megfelelően. Ezeket forrasztással, elektronikával vagy immobiliser chippel tudod megoldani!

Ne halogass!

Az egyik legfontosabb eleme az egész kulcsmizáréirának az idő, ugyanis a legtöbb ember addig-addig halogatja  a megfelelő kulcsházak vagy gombsorok megvásárlását a Royal Tuning webáruházából, hogy már túl késő lesz, és csak sokkal költségesebb megoldások révén tudja majd újra birtokba venni az autóját.

Ha tehát érzed, hogy már nem úgy nyitja az autót a kulcsod, ahogy régen, ha erősebben vagy taktikusabban kell nyomnod, akkor már legfőbb ideje annak, hogy egy kicsit felújítsd akár a bicskakulcsodat, akár a nyomógombos kulcsodat.