A Take-Two tegnap este bejelentette, hogy a 2010-es gazdasági évüket nyereséggel zárták. Elsősorban a 8,5 millió példányban elkelt Red Dead Redemptionnek, illetve annak különálló Undead Nightmare kiegészítőjének, valamit az 5 milliónál tartó NBA 2K11-nek köszönhetően a cég nettó bevétele 1,14 milliárd dollár lett, amiből ha levonjuk a kiadásokat, akkor megkapjuk a 48,5 milliós nettó jövedelmet.

Red Dead Redemption JátékképekRed Dead Redemption JátékképekRed Dead Redemption Játékképek

Ez egy remek teljesítmény a tavalyi 128 milliós veszteség után, a jövő pedig még fényesebbnek tűnik, a cég ugyanis 2012. január 31-ig meghosszabbította a Sam és Dan Houserrel, valamint a Leslie Benziesszel kötött szerződését. Továbbá a konferencián Strauss Zelnick, a kiadó ügyvezető igazgatója már most egy „nagyszerű franchise-ként” aposztrofálta az L.A. Noire-t, tehát folytatásokat terveznek, ami persze egyáltalán nem meglepő, tekintve a játék elsöprő sikerét.

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

A gazdasági konferencián -- ahogy azt ilyenkor szokás -- azt is megtudtuk, hogy milyen játékok érkeznek a kiadótól a jövőben. A BioShock Infinite tartja a 2012-es megjelenését, ahogy az XCOM is a terveknek megfelelően jövő év március 31-én fog megjelenni, a Max Payne 3 és a 70-es években játszódó, kémkedős Agent pedig még mindig fejlesztés alatt áll. Rossz hír viszont, hogy a Spec Ops: The Line késik, és csak valamikor 2012. április és szeptember között fog megjelenni, valamint idén nem lesz új NHL-játék, és talán az utolsó MLB-szimulátort köszönthetjük a kiadótól, 2011-ben ugyanis lejár a szövetséggel kötött szerződésük.