Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

A múltheti tervek úgy tűnik most is megismétlődnek. Bár a Splatoon 3 tesztidőszaka véget ért, a játékkal még közel se végeztem, így egész biztos, hogy két Valorant közé ez is be fog szorulni. De a legtöbb időt továbbra is két játékra szánom: egyrészt muszáj lenne végre a Shin Chan nyári kaland végére érnem, másrészt most már tényleg el kell kezdenem azt a monumentális JRPG-t, amely most már hetek óta vár rám.

fcmnjtwauaermqv.jpg

Már csak azért is, mert a legutóbbi Nintendo Direct után megint nagyon megkívántam a műfajt, a Xenoblade Chronicles 3 tesztjéről nem is beszélve. Közben pedig beesett a Steam Deckem is, így azzal sem ártana foglalkozni, de attól tartok, az majd csak a közelgő hideg, téli estéket fogja felmelegíteni, szó szerint és átvitt értelemben is!

Britpopper

A lengyel Bloober Team fejlesztőcsapatot a Layers of Fear óta követem, és örömmel látom, hogy időről-időre képesek megújulni, és valami frisset, valami egyedit hozni a horrorjátékok műfajába. Kezdetben a belsőnézetes paráztatásra mentek rá, a The Medium azonban valami egészen más lett: ez a játék konkrétan egy Silent Hill-klón. Méghozzá nem is akármilyen! A posztkommunista Lengyelországban játszódik 1999-ben, főszereplője pedig Marianne, egy médium, aki segít a bajba jutott lelkeknek végső megnyugvást találni. Visszatérő álma, és egy furcsa telefonhívás vezeti a Niwa Workers' Resortba, egy elhagyatott kommunista korabeli üdülőhelyre a lengyel vadonban, amelyet a kormány egy évekkel korábbi, „Niwa mészárlásnak” nevezett esemény után zárt be – ekkor rengeteg embert meggyilkoltak, a túlélők pedig elmenekültek a környékről.

the-medium20220908112004.jpg

Ide érkezik meg Marianne, és kezdetet veheti a nyomozás! Bár még a játék felénél sem tartok, egyből elkapott a hangulata: az elhagyatott, lepusztult Niwa Resort tökéletes helyszín egy horrorjátékhoz, és a Bloober Team – nagyon okosan – nem az ijesztgetésekre, hanem a nyomasztó atmoszférára, és az egyre gyülekező rejtélyekre ment rá. Itt sokkal érdekesebb, hogy mi történt egy szobában évekkel korábban, mint az, hogy mi vár egy lezárt ajtó mögött. Pletykálták korábban, hogy a lengyelek dolgozhatnak egy új Silent Hill-játékon, és a The Mediumot elnézve én abszolút meg tudom érteni, hogy az emberek miért gondolják ezt. Egy biztos: ha ők készítik a legújabb részt, én tárt karokkal fogom várni!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?