Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Pozandr

Régen írtam már ide, de most a héten volt annyi időm, hogy ismét elővegyem a számomra TOP 1 játékot. Azt hiszem, ki tudjátok találni, hogy mi ez, hiszen az elmúlt években már számtalanszor áradoztam róla. A The Last of Us még most, kilenc évvel a premierje után is tökéletes élményt ad. Jelenleg épp az őszi fejezetnél tartok, közeleg a tél, és a kis Ellie fiatal életének egyik legnagyobb próbatétele. Minden évben előveszem a Naughty Dog alkotását, melynek a folytatásával is elégedett voltam.

Igaz, a Part 2 brutalitásában messze felülmúlta az első részt, de még ez is jól állt neki. Ellie a mai napig a kedvenc karakterem, így ősszel nekem kötelező vétel lesz a remake – egy PS5-tel együtt – annak ellenére, hogy a játék megvan már PS3-on és PS4-en is. Hiszen egy rajongó ezt csinálja, nem igaz?

bullseye

Az elmúlt pár hét nem éppen úgy alakult, ahogy terveztem, így már annak is örültem, hogy a tesztelendő játékokra tudtam elég időt szakítani. A Chorust ennek megfelelően éppen csak elindítottam egyszer, hogy legalább kiderüljön eljutok-e a játékig, mert sajnos már volt 1-2 cím Game Passban, ami nem indult el vagy beragadt valami ismeretlen és felderíthetetlen okból. Jelentem: eljutottam. Talán legközelebb pár küldetésig is sikerül.

hetvegamebullseye20220714.jpg

Rövidebb, kávészünetes játéknak emellett egyrészt ott volt az egyik mini indie, amit majd leleplezek a megfelelő időben, meg egyik testvérjátéka, a Sudocats. Ebben egy felhőszolgáltató szerverparkjának a rendszergazdai feladatait kell ellátnunk Linux alapú programozással, macskaként. Na jó, valójában csak egy Sudoku macskákkal, de engem jól elszórakoztat. Mondjuk ezt a linuxos játékot is kipróbálnám, ha valaki elkészíti.

wilson

Az elmúlt hétvégéhez képest változatlan a programom mostanra. A nagy különbség az, hogy az egyik nagy tesztjáték végefelé járok, amit rohamléptekkel igyekszem befejezni, hogy aztán visszatérhessek a másik, sokkal nagyobb falathoz. Egymás után két masszív játék továbbra sem kellemes, de mindenkinek megvan a maga terhe.

hetvegamewilson20220714.jpg

Közben pedig már kacérkodom a következő játékok gondolatával, de lassan beindul az őszi gőzhenger, így félek, hogy a backlog megint a háttérbe szorul. Hiába lenne tehát nagyon kedvem a hónapokkal ezelőtt kikészített 3DS-hez visszatérni és befejezni egy-két fontosabb címet, de vár a sorára még a PSP is, pár éve pedig már a PS3 ugyanezen okból.

Trau

A Baldur's Gate 2: Shadows of Ann megjelenésekor a szerepjátékokért rajongó minden valamirevaló játékos rávetette magát. Sajnos én akkor még a repülőszimulátoros korszakomat éltem, így rosszérzés nélkül hagytam ki ezt a legendát, de ma már tudom, hogy nagy hiba volt. A halogatása a hétvégén végre véget ér, mert végre én is leülök elé, hogy megértsem, mégis mitől olyan jó, hogy mindenki erről beszél.

bg2ee.jpg

Ráadásul mindezt most felújítva tapasztalhatom meg a 2013-ban kiadott Baldur's Gate 2: Enchanced Edition részeként. Azt hiszem, elsőként egy neutral good elf ranger lesz a karakterem, tanulásra jónak ígérkezik. Igaz, ahogy Leon121 tesztjét olvasgatva világossá vált, hogy hosszúra fog nyúlni a hétvége, hiszen egy teljesen új világ szabályrendszerét kell majd megtanulnom, nem középiskolás fokon. De nem baj, ideje vele, irány a felfedezés, tárgyvadászat, társválogatás, bukás és kitartó újrakezdés. Régen volt már, hogy valamit enniyre a nulláról építsek fel és most esélyét látom annak, hogy a második résszel megelégedve még az egyelőre korai hozzáférésben elérhető Baldur’s Gate 3-at is behúzom majd. 

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?