Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Az egy játék befejezését követő paralízisen sajnos továbbra sem tudtam felülkerekedni. Miután sikerült a Sakura Wars végére érni, nem tudtam elkezdeni semmit, bár igaz, hogy ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy egy tesztkulcsot várok, és mivel párhuzamosan nem játszom több játékkal, ezért inkább próbálok türelmes lenni. Már csak azért is, mert a backlogom többsége 30-40+ órás játékokból áll, és ha menet közben leraknék egy ilyet, biztos nem venném elő újból – vagy ha igen, mindenképp újrakezdeném. Így vegetálás címén azonnal megnéztem a legújabb PS+ címeket, és a Curse of the Dead Gods instant szerelem lett, még úgy is, hogy PC-n igazából a megjelenés óta megvan, de nem volt időm letölteni sem.

202205060749321.jpg

Sokat nem játszottam vele, de az a pár óra bőven elég volt ahhoz, hogy visszatérjek a megjelenés után megvásárolt Hadeshoz, amit akkor körülbelül 30 percig volt lehetőségem megnézni. Azóta belecsúszott pár óra, és jelenleg kizártnak tartom, hogy valaha is végigvinném, de nagyon élvezem, és tervezem még elővenni, ha úgy adódik. A hétvége így leginkább társasozással, cikkírással fog telni, és reménykedem benne, hogy azért rövidesen beesik az a bizonyos kód, különben marad az "időpazarlás", azaz ki-be járkálás egy csomó játékból.

Britpopper

Ha láttad a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című filmet, akkor a Ravenous Devils is ismerős lesz. Egy ördögien gonosz házaspár költözik Londonba, ahol is megnyitják első vállalkozásukat. A bolt felső szintjén szabászat, míg alsó szintjén étterem üzemel. Az ínycsiklandó húsos piték eredete viszont talán már nem kérdés. Míg a férj (Percival) odafenn elvágja a betérő vendégek torkát, addig a pincében az asszony (Hildred) feldolgozza őket és különféle receptek felhasználásával ízletes ételeket készít belőlük, amiket aztán felszolgál a vendégeknek. Lényegében ez egy cooking-simulator, csak épp a hozzávalók jelentős része emberi húsból való.

ravenous-devils20220506102725.jpg

A boltot fejleszthetjük, új asztalokat, dekorációkat, a legfelső szinten pedig komposztálót is beépíthetünk. A sütők számát megnövelhetjük, és még egy helyi árvát is befogadhatunk, hogy segítsen kiszolgálni a vendégeket, felvenni a rendeléseket, borral itatni a betérőket stb. Húzódik egy sztori-szál is a háttérben, de a végefőcím után is lehet tovább játszani, szóval akár a végtelenségig lehet húspogácsával tömni London lakosságának feneketlen bendőjét. A 100%-hoz néhány teljesítményre érdemes odafigyelni menet közben (például hogy csinálj darálthúsból, kolbászból, steakből egyenként 20 darabot), de a legtöbb kipattan, mire a sztori végére érsz, a többit pedig össze lehet szedni utána is. 1500 Ft-ért szerintem ez a játék lényegében ajándék, engem teljesen berántott és nagyon jól elszórakozom vele. Ha bejött Tim Burton fent említett filmje, akkor meg pláne érdemes bezsákolni!

Dzséjt

A héten, részben a Star Wars-nap okán újra nekiültem a Star Wars Jedi: Fallen Ordernek, amit méltán neveznek az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb Star Wars-játékának. Mivel nem rövid, a hétvégén is bőven lesz alkalmam nyúzni. A Jedi Cal Kestis kalandja a messzi-messzi galaxis egy szép szeletét tárja elénk, és miközben szinte minden létező műből képes meríteni, új elemekkel is bőviti az univerzumot.

star-wars-jedi-fallen-order20220505145607.jpg

Fontossága már a franchise-on belül sem vitatható, hiszen a május 27-én induló Obi-Wan Kenobi című sorozatban újra láthatjuk majd a játékhoz kitalált holdat, a Nurt, és a rajta fekvő inkvizítorok erődjét. Szerencsére a Fallen Order játékmenet terén sem vallott kudarcot, a soulslike köntös nagyon jól áll az Erőre és a fénykardra koncentráló harcrendszernek, de szerencsére annyira azért nem volt nehéz, mint egy Dark Souls.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?