Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Mivel a Hétvégame-rovat anyagai általában még a hétvége előtt íródnak, ezért az én esetemben korántsem biztos, hogy tényleg azzal fogok játszani, amit elterveztem, hiszen a tesztkódok hajlamosak random beesni, és hát az élet is közbe tud szólni. Például eredetileg azt terveztem, hogy a Ghostwire: Tokyo befejezésével fog telni az a pár óra játékidő, de kedd este végül sikerült a történet végére érni, a hét közepén pedig a mellékküldetések feltakarítása is megtörtént.

fpe4xrexoaagm-i.jpeg

Azért jó eséllyel maradok Japánban, megérkezett ugyanis a Lost Judgment nagy kiegészítője, a The Kaito Files, amit már csak azért sem hagyhatok ki, mert az egyik kedvenc fejlesztőstúdióm készítette, másrészt pedig az alapjátékot is imádtam. Hossza miatt azonban szinte biztos, hogy nem fogja kitölteni a rendelkezésre álló időt, ezért jön a szokásos paralízis. Neki kéne esni a KOTOR 2-nek, vissza kéne térni az Immortals Fenyx Risinghoz, talán eljött az ideje a GTA: San Andreas pótlásának is. És akkor a közelmúlt megjelenései még nem is kerültek szóba.

bullseye

A Far Cry 6 szabad hétvége jött, látott, és meggyőzött arról, hogy majd visszanézzek, ha valami csomagban szemérmetlenül olcsó lesz, vagy az Epic ingyen adja. Persze itt is akadtak teleportáló rendőrféleségek, amikért nem rajongtam, és a majd nyilván érkező 7 kapcsán az is segítene, ha lenne benne legalább egy általam is kedvelhető karakter. A Ghostwire: Tokyo sajnos még nem landolt Game Pass kínálatában, a Sony új rendszere, amibe még esetleg bekerülhet, pedig még el sem indult, szóval ez nem volt az AAA hete, és nem is lesz.

hetvegamebullseye20220331.jpg

Na, akkor most megalapozzuk a hétvégi kopipaszta sajtóközleményt! Ezen a hétvégén főleg indie címekkel fogom tölteni az időmet. Részben a – fogjuk rá, hogy – munkaidőt a tesztelendőkkel, részben a szabadot, néhány érdekesebb apró címmel. Köztük például a Say NO! More néven futó kis bohócsággal, ami elég szórakoztató, csak félek, hogy minden rövidsége ellenére kicsit túlhúzzák a 'minden főnök mögött van egy újabb főnök' anime fordulattal.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?