Xbox 360 csaj
Nem veszik el a játékát...

A Motorola még nyáron perelte be a Microsoftot, amiért a redmondi gyártó olyan technológiákat használt az Xbox 360-ban, melyek elméletileg a Motorola tulajdonát képezik -- ezeknek a megoldásoknak köszönhető többek között a H.264 kódolás vagy a wifi csatlakozás. Akkor a cég elég messzire ment, lévén el akarták érni, hogy tiltsák be az Xbox 360 forgalmazását amerikai és német területeken, és az MS minden új gépért fizessen jogdíjat.

Nos, bár a Motorola sem egy kicsi cég, a Microsoftba beletört a foga: James Robart bíró kimondta, hogy a konzolgyártónak az ég világon semmit sem kell visszahívnia a gyártósorokról, és a már kiadott gépekért sem kell kártérítést fizetnie. Ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a szóban forgó jogok valósak, így a Motorola panasza nem seperhető szőnyeg alá, „fair, értelmes megoldást követel a probléma”.

Hogy ezek után mi lesz, az elkövetkezendő hónapok egyezkedései során dől el. Még az is lehet, hogy ha jogdíjat nem is, bizonyos összeget azért kell fizetnie az MS-nek, legalább a felhasznált alkatrészek után. Akárhogy is, az Xbox 360 marad a boltok polcain, legalább addig, míg az új generációs Xbox le nem váltja, a pletykák szerint 2013 végén.