Ha ezzel te is így vagy, nem csak nagyszerű gasztronómiai fogásokról mondasz le, hanem jelentősen leszűkíted a fehérjeforrásaidat is. Bármilyen diéta remekül kiegészíthető a halakkal alacsony zsírtartalmuk miatt, és rendkívül gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban.

herbasta.jpeg

Természetesen megértjük, ha te is ódzkodsz a tengeri herkentyűk ízvilágától, de mutatunk egy lehetőséget, hogyan juthatsz hozzá a bennük rejlő értékes anyagokhoz étrend-kiegészítő formájában.

A halkollagén

A kollagén az emlősökben leggyakrabban előforduló fehérje, eddig 28 típusa ismert. Az emberi szervezet 98%-át az I-es típusú teszi ki, mely a kötőszövet, inak, ínszalagok, bőr és az erek optimális működésében játszik szerepet. Kismértékben sertésből, de főleg tengeri halakból tudják kivonni ezt a fajta kollagént, illetve a HerbaStar kollagén készítményei között találhatod meg. Mivel az állatok - így a halnak is - olyan testrészei tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben, amit amúgy egyáltalán nem fogyasztunk (pikkely, uszony, bél, fej, csont), így ez a legpraktikusabb módja, hogy hozzájuthass a szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és fehérjéhez.

Emlős vs. hal

Az egyik leggyakoribb ellenvetés az emlősökből kinyert kollagén ellen, hogy fennáll a bennük található kórokozók miatt a fertőzés kockázata. Emiatt a fehérjét még tisztítani is kell, ügyelve arra, hogy a fehérje szerkezete ne roncsolódjon. Így az előállítási költség jóval magasabb, mint a halakból kivont kollagén esetében, hiszen ott nincs szükség további eljárásra, biztonságosan felhasználható. 

Szívügyed

Hazánkban az érelmeszesedés súlyos méreteket ölt, ráadásul végzetes következményei lehetnek. A halkollagén fogyasztásával elejét veheted az erekben felgyülemlett plakkoknak, ráadásul az érfalak is rugalmasabbá válnak, így javul a tested oxigénellátottsága. A vizsgálatok szerint egy háromhónapos kúra végére jelentős javulásokat lehet elérni. Mivel az étrend-kiegészítő fogyasztása könnyen beilleszthető a napi rutinba, érdemes folyamatosan biztosítani a megfelelő kollagénszintet.

Izom és csontozat

A szintén sokakat érintő csontritkulás fájdalmain is enyhíthetsz, valamint rugalmasabbá válhatnak az I-es típusú fehérjével. Ha megfelelő mennyiség be tud épülni a kötőszövetekbe, inakba, azzal nemcsak az ízületi fájdalom szüntethető meg, hanem sokkal terhelhetőbbé válnak. Ezért például sportolók is előszeretettel fogyasztják, mert izomépítő tulajdonsága is van, és javul a teljesítményük. 

Tested rugalmasságának megőrzése érdekében válassz egy 100%-ban természetes kollagénterméket a HerbaStar webáruházból, és figyeld meg tested pozitív változásait.