• December 17-én debütált a Vaják 2. évadja a Netflixen
  • Két videó mutatja be az újonnan feltűnő vajákokat és mágusokat
  • Lassan elkészült a 3. szezon forgatókönyve is

A Netflix jó szokásához híven a pénteki premier alkalmával közzétette a Vaják második évadjának valamennyi epizódját. A folytatásban visszatér Ríviai Geralt (Henry Cavill), Ciri (Freya Allan) és Vengenbergi Yennefer (Anya Chalotra), de megismerkedünk új karakterekkel is. Feltűnik Vezemír, az elátkozott tolvajkirály, Nivellen, illetve megelevenednek olyan történetek, mint például az Egy csepp igazság.

Aki még nem vágott bele karácsony előtt a fantasy széria következő nyolc részébe, azok számára a Netflix két utólagos kedvcsináló videót is közzétett. Ezekben megismerkedünk a Kaer Morhennel, vagyis a vajákok legendás otthonával, illetve a Farkas iskola tanulóival. A már említett Vezemír mellett Lambert, Coen és Eskel is csatlakozik Geralthoz a friss évadban.

A másik videóban a mágusok politikai és hatalmi harcaiba nyerünk betekintést. A következő felvonásban kaotikus állapotok uralkodnak köztük, ráadásul Yennefernek, Tissaiának, Trissnek, Istreddnek, Fringillának, Vilgefortznak és Stregobornak meg kell vívnia egymssal.

Friss bejelentés szerint lassan elkészül a harmadik évad forgatókönyve is, amit Henry Cavill elmondása szerint – egy fontos feltétel teljesülése esetén – további négy szezon követhet. A Netflix azonban további produkciókat is tervez az univerzumban: A farkas rémálma nyári sikerén felbuzdulva újabb animációs sorozat készül, már folynak egy gyerekeket és családokat megcélzó széria munkálatai, valamint hamarosan láthatjuk a Blood Origin című előzménytörténetet.

aaaabxg51he-1qornsnu2kdkaqfl8k29htdk1-glycyzifnnul3vwammy2xvd5ybiowr2rfnegv4whwvoovnvmnmwnvfufiq.jpg
(A kép forrása: Netflix)