A Take-Two tegnap tartotta meg a szokásos, negyedéves gazdasági jelentését, s ez mondhatni a papírforma szerint alakult, a tavaly megjelent GTA 5 ugyanis dominálta a gazdasági év eme periódusát. A nyers számok egyszerűen lenyűgözőek, hiszen 32,5 millió példányban szállították ki a boltokba, miközben a kiadó bevétele több mint megháromszorozodott, 1,86 milliárd dollárra.

Felmerül ezek után a kérdés, hogy mi van a többi platformmal, hiszen a PC-s játékosok már a program bejelentése óta ácsingóznak egy átirat bejelentésére, de ugyanígy a nextgen konzolok tulajdonosai is szívesen látnának egy felturbózott kiadást a frissen szerzett, húzócímekben még szegény gépeikre. Nos, a Take-Two válasza erre az, hogy egyelőre nincs mit bejelenteniük, pontosabban: majd a Rockstar bejelenti a terveit, nem fognak helyette nyilatkozni.

„Az egyes csapatainkra bízzuk azt, hogy beszéljenek a szellemi tulajdonaik jövőjéről. Tudom, azt szeretnék, hogy ezeken az értekezleteken többet beszéljek a jövőben érkező játékokról, és ez néha frusztráló lehet. Az igazság azonban az, hogy szeretnénk minél nagyobb áttekinthetőséget biztosítani a befektetőinknek, a marketinggel kapcsolatos döntéseket és bejelentéseket pedig a csapatokra bízni, hiszen ezeken keresztül tudjuk maximalizálni az eladásainkat.

Még egyszer tehát: majd a Rockstar megejti a megfelelő bejelentéseket, ahogy a 2K is, s mikor ezek megjelennek, itt is beszélni fogunk róluk, de azt már most elmondhatom, hogy optimistán tekintünk a jövőre a múltban elért eredmények fényében.” -- mondta Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója.

PC-s vagy nextgen GTA 5 bejelentés tehát továbbra sincs, s hiába tűnik fel egyre több üzletben a játék, a fejlesztők erről hivatalosan még nem beszéltek -- mindez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen fel kellene adni a reményt. Aki egy kicsit is jártas az iparban, annak ezek az események ismerősek lesznek, hiszen nem csak a GTA 4, de a sorozat minden korábbi részének megjelenésekor leróttuk ezt a kötelező kört, miszerint csak konzolokra jelenik meg a játék, aztán mit ad isten, nagyjából egy év múlva PC-re is. Türelem, minden bizonnyal kapunk átiratot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!