Talán kevesen gondolták volna, hogy a Crytek képes lesz megismételni a Crysis-széria sikereit, formabontó ötletük azonban végül betalált a játékosoknál, a 2019-ben megjelent Hunt: Showdown ugyanis évről évre egyre népszerűbb a felhasználók körében, köszönhetően a számos javításnak és frissítésnek. Na meg a valóban egyedi koncepciónak és hangulatank, hiszen a program remekül ötvözi a PvP és PvE játékmódokat, miközben válogatott rémségekkel igyekszik a frászt hozni a felhasználókra.

Már tavaly márciusban kiderült, hogy az alkotás megkapja a CryEngine legújabb, 5.11-es verzióját, az átállásra pedig augusztus 15-én fog sor kerülni, méghozzá a PS4-es és az Xbox One-os verziók nyugdíjazásával. Mielőtt bárki megijedne, természetesen teljesen ingyenes lesz az átmenet, így mindenki gond nélkül átköltöztetheti a fiókját és a megvásárolt DLC-ket, amint lesz a háztartásban egy jelen generációs masina. Nem ez azonban az egyetlen változás az FPS kapcsán, a legújabb fejlemény pedig meleg fogadtatásra lelhet azok körében, akik még nem zsákolták be a kihívásokban gazdag lövöldét.

hunt-showdown-arazas-crytek-cryengine.jpeg

A csapat a Hunt: Showdown hivatalos weboldalán jelentette be néhány nappal ezelőtt, hogy a piaci viszonyokhoz igazodva globális szinten lefaragnak a program árából, ami egyes régiók esetén akár 30%-os csökkenést is eredményezhet. PC-n már július 11-én életbe lépett ez a módosítás, így nálunk például 29,99 euróba (11 700 forint) kerül a játék Steamen, a konzolos (PlayStation 5, Xbox Series X/S) verziók pedig az újrakiadás napján, tehát augusztus 15-én kapják meg ezt a kezelést. A változtatások természetesen a DLC-kre is érvényesek, ahogy a Blood Bonds is hasonló modellt fog alkalmazni az elkövetkezendő frissítésekkel, szóval tényleg nem túlzás azt állítani, hogy teljesen új fejezet kezdődik rémisztő kaland életében. 

„Úgy szeretnénk végrehajtani ezeket a változtatásokat, hogy a Hunt versenyképes, elérhető és megfizethető maradjon világszerte, miközben továbbra is támogatjuk a játék jövőbeli fejlesztését és új tartalmait” – olvasható a Crytek nyilatkozatában. „Reméljük, hogy az új motort, pályát, valamint számos fejlesztést és egyebeket tartalmazó  augusztusi frissítés után még évekig folytatódni fog a Hunt diadalmenete. Ez a célkitűzés persze azzal jár, hogy folyamatosan alkalmazkodnunk kell a piac növekedéséhez és változásaihoz – olvasható a cikk későbbi szakaszában. Tekintve, hogy a játéknak már most is van egy elkötelezett és kitartó rajongói bázisa, amihez innentől minden eddiginél olcsóbban csatlakozhatnak a leendő vadászok, mi szinte biztosak vagyunk abban, hogy nem mostanában kell majd lekapcsolni a szervereket.