I Am Alive (Ubisoft)

Kezdjük is mindjárt a legnagyobb durranással: játékbeli felvételekkel dúsított videó érkezett az I Am Alive-ból! Pontosabban érkezőben volna, csak épp kiszivárgott, mi viszont ennek csak örülhetünk. Ami nyilvánvalóvá vált:

  • A játék bitang jól néz ki
  • Az Assassin's Creed játékelemeit ötvözik a Splinter Cellben látottakkal
  • A lövöldözés FPS-ben, minden más TPS-ben zajlik
  • Lecserélték a főhőst
  • A város óriási, lehet, hogy szabadon bejárható
  • A sztoriban van némi összeesküvés
  • Most már tuti el fog készülni, és elvileg letölthető cím lesz

Most pedig, hogy felkészültetek, íme a trailer, ami hihetetlenül hangulatos és klassz. Megmondom őszintén, szerény személyem sose hitte volna, hogy lelkendezni fog ezért a sokat csúszott játékért, most viszont ott tartok, hogy ha a Ubisoft meggondolja magát és lemezes játékként adja ki, akkor is beruházok rá, olyannyira megfogott a videó. Megjelenési dátum persze nincs, esélyes viszont, hogy ősszel-télen jön, legalábbis a készültségi állapotából erre következtethetünk. A platformok elvileg PS3, Xbox 360, PC és Wii, bár ezek igen régi adatok, szóval még elválik.


I Am Alive teaser trailer (kiszivárgott anyag)

F1 2011 (Codemasters)

Ha sikerült felocsúdni, jöjjön levezetésképpen egy kis autóverseny. A Codemasters F1 2011-ével eddig nem foglalkoztunk, holott több videó is napvilágot látott a játékból, na meg persze a Codies szakemberei is szívesen regéltek róla a kiadó standjánál. A játék a 2011-es Forma 1-es évad összes csapatát és versenyzőjét felsorakoztatja (tehát tizenkét istállóra jut huszonnégy pilóta), valamint megjelenik a biztonsági autó (safety car), ami a 2010-es részben nagy bánatunkra nem jutott szerephez. Javul a mesterséges intelligencia, élethűbb lesz a vezetési élmény, finomítják a többjátékos módot.

Az F1 2011 szeptember 22-én fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és Playstation 3-ra. Az első videó minőségéért elnézést, de még nem adták ki hivatalosan. Utóbbi egy fejlesztői napló, érdemes belekukkantani, tele van igényes, játékbeli felvételekkel.


F1 2011 GamesCom '11 trailer (kamerás felvétel)


F1 2011 fejlesztői napló, második rész

Silent Hill: Downpour (Konami)

Most, hogy lenyugodtunk kicsit, ideje felpumpálni a vérnyomást egy kis Silent Hill: Downpour előzetessel és egy kellemes hosszúságú játékmenet-videóval. Sajnos utóbbi felvétel kamerás, így elég sötét a kép, a lényeg viszont így is jól látható: játékmenet tekintetében a Downpournak esze ágában sincs visszatérni a klasszikus trilógiához, marad a közepes Homecoming által lefektetett alapoknál. Örülünk, Vincent? Nos, lehetséges, hogy a Vatra Games srácai kicsit több atmoszférát csepegtetnek a játékba, mint az első rész fejlesztői, a videó viszont inkább hajaz az Alan Wake-re, mintsem egy Silent Hill játékra. Hősünk össze-vissza barangol egy sötét erdővel körbevett faházban, s egyedül zseblámpájára számíthat. A grafika még mindig közepes, a mimika az L.A. Noire után szabályosan bántja a szemet, a sztori pedig túl rejtélyes ahhoz, hogy megítélhessük. Na mindegy, bizakodjunk, hátha csak a Homecoming rossz szájíze miatt vagyunk pesszimisták, és egy jó játékot tesznek asztalra a derék csehek.

Megjelenés október 25-én Xbox 360-ra és PS3-ra, de esélyes, hogy később kiadják PC-re is.

Silent Hill: Downpour GamesCom '11 trailer


Silent Hill: Downpour gameplay (kamerás felvétel)

Ninja Gaiden 3 (Tecmo)

Ha már konzolos vizekre eveztünk, maradjunk is ott egy kis kaszabolás erejéig, ugyanis új felvételek érkeztek a Ninja Gaiden 3-ból. Sokat nem lehet elmondani, amit már ne tudnánk: lesz sok vér, Ryu keményebb mint valaha, a játék iszonyúan nehéz lesz, és most már egyszerre jön PS3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra (tehát a Sigma-kiadást jó eséllyel el lehet felejteni). A sztori szerint Ryut Londonba küldi a japán Ministry of External Affairs, hogy ott eddig tisztázatlan származású terroristákkal vegye fel a harcot. A játék 2012 első negyedévében érkezik. (Figyelem, a második felvételt németül kommentálja egy újságíró!)


Ninja Gaiden 3 prezentáció (kamerás felvétel, angol nyelven)


Ninja Gaiden 3 gameplay (kamerás, német kommentárral)

Ghost Recon: Future Soldier (Ubisoft)

A terroristáknál maradva ideje, hogy visszatérjünk a valós hadviselés világába. Illetve egy kicsit a jövőjébe, lévén új videó érkezett a Ghost Recon: Future Soldier többjátékos módjáról. A videóban Tommy Jacob kreatív igazgató magyaráz a csapatmunka és a speciális kütyük fontosságáról, tehát ez nem az a játék lesz, ahol a Call of Duty gyors rusholásra éhes rajongói jól érzik majd magukat. A grafika jól mutat, a skillek klasszak, a játékélmény viszont nem sokat változott a második rész óta. Megjelenés 2012 márciusában PS3-ra, Wii U-ra és Xbox 360-ra, utóbbi masinán Kinect-támogatással. Sajnos a PC-sek ezúttal kimaradnak a buliból...


Ghost Recon: Future Soldier fejlesztői napló a multiplayer módról

Battlefield 3 (EA)

S végül, de nem utolsósorban itt a flémerek kedvence, a Battlefield 3, ami újabb kamerás játékmenet-videóval gazdagodott. Sokat nem érdemes írni, inkább csak nézzétek meg: még így, vacak minőségben és hang nélkül is döbbenetesen mutat a játék! Megjelenés PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra október 28-án.


Battlefield 3 gameplay (kamerás felvétel, hang nincs)