A Tony Hawk nevével fémjelzett játékok mind a mai napig népszerűek, és részben a nosztalgia, részben a minőség és a téma miatt akár újra is el lehet adni őket. Aztán persze vannak azok, akik inkább megpróbálják lemásolni a receptet… vagy éppen összeházasítják azt más zsánerekkel. Mondjuk, ha már deszkázunk, mi lenne, ha közben harcolnánk is?! Sőt, ha már deszkázunk és harcolunk, miért nem valami roguelike formában, miközben fejlesztünk, egyre jobb cuccaink vannak? Sőt, legyenek menő effektek! Legyenek nagyon duuuurva támadások! Meg lehessen óriásokon átgurulni, rajtuk haladva harcolni!!! Hallod, haver, ez király ötlet!  

gamescom-2023-future-game-show-phantom-coast-helskate-tony-hawk-pro-skater-skate-devil-may-cry-dante-roguelike-pc-2.jpg

És valóban, elsőre és második blikkre is egészen érdekes a koncepció, avagy aki szereti az ügyességi cuccokat, esetleg él-hal olyanokért, mint a Tony Hawk, a DMC, a roguelike és még néhány ilyen-olyan téma és ötlet, az most egészen ráizgulhat a Helskate-re, ami ígéretes próbálkozás. Nem mondom, hogy nekem való, mert már maga a roguelike megnevezés hallatára is ellenkezik a testem, zokogva szalad el az öregedő reflexem, de na, azért a koncepció tényleg nem mindennapi. A hivatalos anyag szerint a klasszikus arcade stílus áll rendelkezésre, miközben grindelsz, falon lovagolsz. Kombinálhatod a különböző fegyvereket, felszereléseket és szalagokat, szerezhetsz beteg tetoválásokat a képességeid fejlesztéséhez, ezzel a szükséges előnyhöz jutva ellenfeleiddel szemben. Harc közben pedig hatalmas kombókat fűzhetsz láncba, ollie és kickflip, valamint más trükkök mellett.

A holland Phantom Coast egészen jópofa és ötletes játékot fejleszt a Helskate képében, amit Steamen elvileg hamarosan ki is próbálhatunk az Early Access alatt. Így már nem is kell sokat várni, ha valakinek felkeltette az érdeklődését ez a nem mindennapi mix.