Games Convention névváltásAz E3 leamortizálása óta talán némileg nagyobb szerep jutott a Games Conventionnek, hiszen előbbire már nem mehetett el akárki nézelődni, míg utóbbi csak úgy szívta magába a sok kíváncsiskodó átlagpolgárt. Végső soron a GC vette át a stafétabotot a nagy játékkiállítások terén, s így legalább egy tengerentúli túra helyett elég volt lekocsikáznunk Lipcsébe.

Igen ám, de ennek hamarosan vége. A helyszín változását ugyan már a hónap elején is megtudhatta a szemfüles olvasó, ugyanis már korábban kijelentették a szervezők: a 2009-es expó biztosan nem a szokásos helyszínen zajlik majd. Helyette Köln lesz a kiszemelt áldozat, mely sajnos jóval messzebb van, mint az előző GC-megálló. Hosszabb lesz tehát számtalan ország játékosának a táv, viszont a költözés mellett érthető érveket hoztak fel a srácok: először is könnyebben megközelíthető lesz a kölni főhadiszállás, ráadásul jóval több szálláshelyt tudnak majd így nyújtani - egyes előzetes becslések szerint egyébként két éven belül már biztosan nem tudtak volna elég helyet biztosítani a látogatók számára.

De most jön ám a másik két fontos eleme a kiállításnak, mely még friss, mint a kora reggelen gőzölgő kávé. Először is a Games Convention címnek búcsút mondhatunk, ugyanis jövőre GAMESCom címmel illethetjük majd a rendezvényt, mely ráadásképp a szokásos nyári muri helyett szeptemberben veszi majd kezdetét.

Hát mit is mondhat erre az ember? Aki igazi fanatikus, az így is lemászik majd a GC-re (gondolom a rövidítése ez marad így is), aki meg eddig sem érzett késztetést minden nap rá, az azután sem fog.

(A képek a tavalyi GC-banzájon készültek!)