• A Gal Gun eredetileg Xbox 360-ra jelent meg
  • A remasterelt változat viszont nem jelenik meg Xbox One-ra
  • Switch-re és PC-re viszont jön

A Gal Gun rail shooter 2011-ben jelent meg Xbox 360-ra, egy évvel később pedig PS3-ra, persze akkor még csak Japánban, szóval ne lepődj meg, ha még nem hallottál erről a programról (bár a folytatás már nyugaton is megjelent és a Steamen is elérhető). Szóval álljon itt egy gyorstalpaló: a játékban feromonnyilakkal kell meglőni az elénk pattanó, szemrevaló leányzókat, hogy extázisba jöjjenek, te meg pontokat szerezz.

Na, mint látható, a Gal Gun olyan játék, amitől bizonyos mozgalmak tagjai helyből agyvérzést kapnának, aztán gyorsan visszatérve a hónuk alá csapnák az ügyvédeket és a transzparenseket, aztán kivonulnának az Inti Creates székházához. Ezután talán nem is meglepő, hogy a tízéves évforduló alkalmából 2021. február 12-én PC-re és Switch-re megjelenő remasterelt változat, a Gal Gun Returns Xbox One-ra és Xbox Series S/X-re nem jön ki.

Ezt az Inti Creates Twitteren árulta el. Ebből kiderült, hogy bár az Xbox-változat teljesen elkészült, a Microsofttal folytatott „produktív beszélgetés” után úgy döntöttek, nem adják ki, mert nem tudnák garantálni azt, hogy a Gal Gun Returns minden platformon ugyanazt az élményt nyújtsa.

Nos, bár az indoklásban nincs nevén nevezve a probléma, a sorok között olvasva megtalálhatjuk az okot. Vagy olvasd el újra az első bekezdést. A Gal Gun már eredeti formájában is kapott egy patch-et az Xbox 360-on, ami korlátozta a kamera mozgatását, így nem csoda, hogy a mai időkben már csak komoly cenzúra árán merték volna kiadni a Gal Gun Returns-t. Mindez persze a PC és a Switch megjelenést nem befolyásolja.

gal-gun-returns09-26-20.jpg