A következő generációs Kinect az eddiginél is pontosabb mozgásérzékelést és kommunikációt tesz lehetővé a felhasználó és a konzolja között. A kezeink mozdulataival navigálhatunk a különböző menük között, beszélgethetünk a barátainkkal, s videotelefonálhatunk a beépített kamera segítségével -- a pletykák szerint azonban ennél többet is tud a Kinect, illetve az ahhoz közvetlenül kapcsolódó Skype.

A madarak azt csiripelik, hogy az egyszerű kommunikáció mellett a játékon belüli chat (legyen az hang- vagy videokommunikáció) is a Skype-on történik, sőt állítólag még az is lehetséges, hogy a partnerünk egy távoli gépen átvegye a program feletti irányítást. A Polygon információi szerint jelenleg is tesztelés alatt álló funkcióval a beszélgetésünk közben bármikor a kezünkbe vehetjük a gyeplőt, de hogy mindkét félnek futtatnia kell-e az adott játékot, s ha nem, akkor mennyi ideig szórakozhatnak, az még kérdéses, ahogy az is, hogy mindez egyáltalán igaz-e.

Másik pletyka az új lehetőségekkel kapcsolatban az, hogy a felhasználó és a Kinect között nem egyirányú lesz a kommunikáció, ugyanis a periféria visszabeszél majd, akárcsak az iPhone-on megtalálható Siri. Ezt a hírt szintén a Polygon hozta le, amely még egy példát is felhozott arra, hogyan fogunk társalogni a konzolunkkal. A szituáció az, hogy néhány haverunkat áthívjuk játszani, s mikor leülünk a kanapéra, a kamera végigpásztázza az arcokat; mindenkit felismer, kivéve egy személyt, akit ekkor megkér arra, hogy mutatkozzon be, ugyanis elmentené a profilját későbbi látogatások esetére. Másik példa, hogy a kamera segítséget nyújt majd hasznos tanácsok formájában, ha elakadnánk valamelyik pályán.

A Microsoft ezzel kapcsoltban sem reagált, de azt ígérték, hogy a későbbiekben részletezik az egyes lehetőségeket.

Friss pletykák az Xbox One-ról

Xbox One -- Megjelenés: 2013 Q4