• Zsinórban harmadik éve kerül a Fortune listájára az Activison Blizzard
  • Egyre előkelőbb helyen szerepel a cég

Az Activision Blizzard játékkiadót talán senkinek nem kell bemutatni, olyan sikerszériákkal a hátuk mögött, mint a Call of Duty, World of Warcraft és Overwatch, nem hiába emlegetik a legnagyobb játékipari szereplők közt. De nem csak a szakma, hanem a sajtó elismerését is sorozatosan kivívja a cég, idén harmadszorra kerültek fel a Fortune magazin “100 munkahely, melyeknek a legjobb dolgozni” elnevezésű listájára.

Idén nem csak, hogy felkerült a kiadó az előkelő listára, hanem javított is helyezésén, míg tavaly a 77., idén már 66. legelismertebb munkaadóként tartják számon. Az pozíciókat nem hasraütéses vagy szimpátia szempontok alapján osztják ki, hanem a dolgozókat kérdezik meg: egy mindenre kiterjedő kérdőív kitöltése után a cég 9400 munkavállalójának egybehangzó véleménye, hogy büszkék arra, hogy az Activision Blizzardnál dolgozhatnak, mely “egy családias, vidám és befogadó munkaadó”. Bár a lista csak egy dolog, de minden bizonnyal a munkahelyi légkörnek is szerepe van abban, hogy milliókat megmozgató, nagyszerű játékok születhetnek a műhelyeikben.

Lábjegyzetként idebiggyesztenénk, hogy a játékkiadók közül ők az egyetlenek, akik felkerültek a listára, melyet egyébként a Google (Alphabet) vezet.

activision-blizzard.jpg