• Magyar előzetest kapott a Camelot – Harcok trónja
  • Artúr visszateszi a sziklába az Excaliburt és önkéntes száműzetésbe vonul
  • A hataloméhes Lancelot kerül a trónra és üldözni kezdi elődje szövetségeseit
  • Egy napon azonban visszatér a király és mindent eldöntő háború indul

A brit történelem legfontosabb mítosza Artúr és a Kerekasztal lovagjainak legendája. Legutóbb Guy Ritchie készített gengszterfilmek ihlette adaptációt a közismert történetből, Zack Snyder pedig egy hiteles történelmi feldolgozást tervez. Másképp látta az V-VI. század fordulójára datált eseményeket a Monty Python: a társulat természetesen karikírozta a fantasztikus elemekkel átszőtt mondát. Hasonló hangvételű film érkezik hamarosan a mozikba.

A Camelot – Harcok trónja egy-egy jelenetében meg is idézi a Gyalog galopp emlékezetes pillanatait, magyar szinkronnal látható előzetese alapján azonban inkább az 1975-ös opusz felvizezett, sekélyesebb, komolytalanabb változatának tűnik a francia gyártású produkció.

mv5bzgrjn2fky2mtnmrkys00n2zilwfiowutnzjjngq5mzi5yzfixkeyxkfqcgdeqxvymtmxode5ndiwv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A bolondos humort követő filmben Artúr király visszahelyezi az Excaliburt a sziklába, ahonnan egykor kiemelte, majd önkéntes száműzetésbe vonul. Amikor a hataloméhes Lancelot veszi át Camelot trónját, hajtóvadászatot indít elődje szövetségesei ellen. A legendás király azonban egy szép napon visszatér és kezdetét veszi a mindent eldöntő döntő harc a harcok trónjáért, áll a szinopszisban.