Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az Uncharted: Drake's Fortune a mai napig a Playstation 3 egyik legjobb akció-kalandjátéka, nem csupán a gyönyörű grafikája, hanem a nagyszerű játékmenete és története miatt is. A 2007-es játék sokak tetszését (különösen a kritikusokét) elnyerte és a pénztáraknál is jól teljesített, így magától értetődő módon már úton van a második rész, sőt — mint ma kiderült — készül egy mozifilm is.

A filmadaptációt a Columbia Studios vállalta el, és rögtön négy producert is a projekt mellé rendelt. Ari Aradot, az Iron Man producerét, Avi Aradot, a Pókember filmek producerét, Charles Rovent, a Batman Begins és a The Dark Knight producerét, valamint Alex Gartnert, aki jelenleg a God of War-filmen dolgozik. A forgatókönyvet a Kane & Lynch és a második Hitman-film forgatókönyvével is bíbelődő Kyle Ward fogja papírra vetni.

A film még nem tudjuk, mikor kerül a mozikba, de annyi biztos, hogy a Uncharted: Drake's Fortune cselekményét fogja követni, tehát elindulunk Dél-Amerika mélyére, hogy megtaláljuk a legendás Eldorádó városát.