Bizonyára sokan emlékeztek még a 24 című sorozatra, ami 2001-től 2010-ig futott a tévéképernyőkön, és hazánkban is nagy sikerrel vetítették. A Joel Surnow és Robert Cochran fejéből kipattant széria minden évadja 24 epizódból állt, és ezek valós időben mutatták be egy nap eseményeit. A főszereplő a Kiefer Sutherland alakította Jack Bauer volt, aki a fiktív CTU nevű terrorelhárító csoport tagjaként vette fel a harcot rosszfiúkkal, feszült helyzetek, álleejtő fordulatok és óriási cliffhangerek közepette. A produkció hihetetlen népszerűségre tett szert, pályája csúcsán mintegy 17 millióan követték nyomon hétről hétre az USA-ban, számos regény készült belőle, de még egy kifejezetten tisztességes videojáték is, valamint nagy szerepe volt abban, hogy az ezredfordulót követően jelentősen átalakultak a tévésorozatok és a tévénézési szokások.

A széria összesen 8 évadot ért meg, közben beiktattak egy, a hatodik és hetedik szezont összekötő tévéfilmet, majd végül egy rövidebb, 12 epizódos minisorozattal zárták le Bauer történetét 2014-ben. 2017-ben aztán megpróbálkoztak a sorozat felmelegítésével, de a 24: Újratöltve csúfosan megbukott, és egy évad után kaszálták (igaz, ebben Sutherland már nem szerepelt), most pedig egy filmet tervez készíteni az Imagine Entertainment, melyről a társelnök, Jack Glazer beszélt.

24web0.jpg

Az Imagine mindig is olyan zónában játszott, ahol nagy esélye van annak, hogy sikert ér el a filmszínházakban. Ez nagyszerű számunkra, mert több mint 30 éven, több mint 100 különböző produktumon és branden keresztül építkeztünk, legyen szó a Lánglovagok remake-jéről, amit most meg fogok csinálni Glen Powell-lel, vagy akár a 24-ről, egy filmről, amit nagyon érdekes módon fogunk megcsinálni a Disney-vel és Foxszal.

Azon kívül, hogy a producer szót ejtett a napjainkban tomboló hollywoodi remake-mániáról, több nem derült ki, így az sem, hogy a tárgyalt film remake lesz-e vagy reboot, valamint, hogy visszatér-e Sutherland karrierje legismertebb szerepében. A Variety mindenesetre megkereste az egykori 20th Century Foxot, a 20th Century Studios, amelyek pár éve felvásárolt a Disney, de egyelőre nem reagáltak.