Az idei Comic-Con marveles panelje a franchise következő nagy filmjével, a jövő februárban bemutatkozó Amerika Kapitány: Szép új világgal kezdett, amelyről kiderült egy-két érdekesség, többek közt hogy ki az a rejtélyes karakter, akit Giancarlo Esposito fog játszani. A színész a közelmúltban többször is beszélt arról, hogy mióta kiszivárogtak a forgatási képek és megjelent a film előzetese, rengetegen próbálják megtippelni, hogy kinek a bőrébe bújik majd a filmben, de eddig még senki sem találta el a jó választ. Most azonban lelepleződött, hogy Esposito egy Sidewinder nevű figurát személyesít meg, aki már több mint 40 éve mutatkozott be a képregények lapjain.

sidewinder-marvel-comics.jpg

A karakter polgári neve Seth Voelker volt, eredeti foglalkozása pedig közgazdászprofesszor, mielőtt a minden hájjal megkent Roxxon olajvállalat szolgálatába szegődött volna, hogy aztán megalapítsa saját bűnszervezetét, a Serpent Society-t. A füzetekben egy különleges köpeny segítségével, amelyet a Roxxon tudósai fejlesztettek ki, képes portált nyitni más dimenziókba.

További érdekes információ, hogy Sam Wilson Amerika Kapitánya nem fog szuperhősszérumot kapni, valamint megerősítést nyert az adamantiumos rajongói teória, miszerint a film a különleges fémet helyezi majd középpontba, amit a világ nagyhatalmai, köztük az USA új elnöke, Thunderbolt Ross, minden áron meg akarnak szerezni és kiaknázni. Így a Szép új világ kapcsolódni fog a lassan három évvel ezelőtti elfeledett Marvel-filmhez az Örökkévalókhoz, mivel az MCU-ban az adamantium az Égiektől fog származni, pontosabban Tiamuttól, akinek jégbe fagyott teste a történet lezárása óta ott hever a Csendes-óceán közepén.