Mióta először feltűnt a vásznon Darth Vader rettegett alakja, már számtalanszor utazhattunk el a messzi-messzi galaxisba interaktív formában, hiszen annyi Star Wars-játék született az elmúlt évtizedekben, hogy az még rohamosztagosból is sok. Nem mellesleg változatosság terén sem nagyon lehet/lehetett panaszunk, mivel a versenyjátéktól kezdve az RPG-ken át az FPS-ekig nem igazán volt olyan zsáner, ahova ne furakodott volna be George Lucas univerzuma, így lényegében minden rajongó könnyedén megtalálhatja a számításait.

Lassan azok is, akik szeretik a nyílt, tennivalóval teletömött világokat, az augusztus 30-án érkező Outlaws képében ugyanis megkapjuk végre az első open world Star Wars címet, így már tényleg teljes lesz a paletta – bár egy horrorjátéknak azért még sokan örülnének, nemde? Noha nem ennek apropóján, de a Circana Retail Tracking Service nemrég listába szedte, hogy melyek voltak a legtöbbet eladott Star Wars-játékok Amerikában 1995 januárja és 2024 májusa között, a vállalat ügyvezető igazgatója, Mat Piscatella pedig nem is volt rest megosztani az eredményt X-en, amiből kiderült, hogy az EA és a LEGO hasította ki a legnagyobb szeletet a fénykarddal formált tortából.

star-wars-usa-eladas-battlefront-lego.jpg

A lista első helyén ugyanis a foghíjas tartalom miatt elég sok negatív kritikát kapott Star Wars: Battlefront végezte, a DICE 2015-ös multiplayer lövöldéjét pedig a Respawn Entertainment gondozásában készült, a soulslike elemeket az akció-kalandjátékok világával vegyítő Star Wars Jedi: Fallen Order követi. A dobogó harmadik fokára a loot box botrányt kirobbantó Battlefront 2 állhatott, ami a mind a 9 filmet tartalmazó LEGO Star Wars: The Skywalker Sagának adta át a kilincset. Íme a teljes lista:

  1. Star Wars: Battlefront (2015)
  2. Star Wars Jedi: Fallen Order
  3. Star Wars: Battlefront 2 (2017)
  4. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  5. LEGO Star Wars: The Complete Saga
  6. Star Wars: The Force Unleashed
  7. Star Wars: Battlefront 2 (2005)
  8. Star Wars Jedi: Survivor
  9. LEGO Star Wars 2: The Orihinal Trilogy
  10. LEGO Star Wars

Ahogy az látható, néhány kivételtől eltekintve valóban az Electronic Arts által kiadott programok és a LEGO-ba ültetett sztorik vitték a prímet a tengerentúli vásárlók kötében, így olyan klasszikusok maradtak ki a felsorolásból, mint az egyszer talán tényleg remake-et kapó Star Wars: Knights of the Old Republic, a Jedi Academy és a méltán imádott Republic Commando. Kíváncsian várjuk, hogy a Massive Entertainment által fejlesztett Outlaws miként fog teljesíteni a kasszáknál!