A brit eladások a világszintű játékiparról többségében nem árulnak el sokat, ez alól a trend alól azonban kivételt jelent az MCV 2012-es összegzése, mely szerint csak az Egyesült Királyságban 8%-kal emelkedtek a digitális videojáték-eladások. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi év egymilliárd fontos bevételének több mint felét, 552 millió fontot tettek ki a nem fizikai formában terjesztett játékprogramok. Világszinten az MCV 11,4%-os növekedést mért, míg a dobozos kiadványok 17,6%-kal estek vissza az előző évhez képest.

Ez két dolgot jelenthet egyszerre: először is a játékosok igényei megváltoztak, már sokkal kevesebben ragaszkodnak az optikai adathordozókhoz, mint pár esztendővel korábban, másodszor a gyors internetelérés növekedése és a gazdasági válság kedvezett az online áruházaknak azok alacsonyabb árai miatt, így a vásárlók saját bőrükön is meggyőződhettek a digitális disztribúció előnyeiről.

Ti sokat vásároltok digitálisan? Ha igen, milyen játékokat vesztek: maradtok a kisebb címeknél, vagy akár a AAA-kategóriát is megcélozzátok a bankkártyákkal?