GURU Extra A hírek popupjaA Nintendo elsődleges célja az, hogy a Wii tulajdonosai minél többféleképpen tudjanak interakcióba lépni a játékkonzollal. Korábban a géphez mellékelt Wii Remote-on és Nunchukon kívül a japán cég a Balance Boardot is bevezette, amellyel a síelést is lehet szimulálni, illetve a Vitality Sensor nevű kütyüt is.

A Nintendo szerint azért hasznos egy ilyen felfújható paci, mert ezzel egy praktikus, olcsó eszközt lehet létrehozni, amely realisztikusan szimulálja a lovaglást vagy más állatokon való utazást.

A Nintendo szabadalma alapján úgy képzelik el az eszköz hasznosítását, hogy a mozgásérzékelő irányítókat a felfújható ló alakú párnával összekötik. A cég mérnökei szerint az irányítókon lévő műszerek a játékos lovagló mozdulatait is képesek lesznek érzékelni és a Wii-n futó játék ennek megfelelően reagál majd.

Természetesen az erővisszacsatolás (force feedback) sem maradhat el: ez a felfújható párna ülő részén lesz, és a játék különböző eseményeire (például a ló ugrása) reagál majd. (A kép csak illusztráció!)

Már csak az a nagy kérdés maradt hátra, hogy a perifériaként használható felfújható guminő mikor pattan ki a derék japánok agyából...