• Nem fog elkészülni a Blood Sport
  • A Blood Sport a véradást és a videojátékokat kombinálta volna
  • A Kickstarter felfüggesztette a gyűjtést
  • Az oldal nem adott indokot

Nemrégiben számoltunk be a Blood Sport névre hallgató Kickstarter-projektről, ami valamivel szórakoztatóbbá tennék a véradást. A szerkezet lényege, hogy egy módosított kontroller csatlakozik egy vérvételeknél használt gyűjtőberendezéshez, s amikor a programban sebzést kapunk, vagyis remeg a kontroller, a szerkezet leveszi a vérünket.

Mindez természetesen nem otthoni használatra lett kitalálva, hanem arra, hogy orvosok és nővérek közreműködésével legyen használható véradások során, hogy ezek csábítóbbak legyenek -- az ötletből azonban úgy néz ki, hogy semmi sem lesz. A Kickstarter hivatalos válasz, indoklás nélkül leállította a gyűjtést.

A készítők szerint az lehet a döntés hátterében, hogy lényegében egy orvosi felszerelést akartak készíteni, de az is probléma lehet szerintük, hogy jótékonysági célra akarták felhasználni az eszközt, illetve nem volt hivatalos véradó-partnerük. Egyébként a gyűjtés nem volt túl népszerű, az indulás óta kicsivel több mint 3000 kanadai dollárt szedtek össze, ami nagyon messze van az áhított negyedmilliótól.