Kik dolgoznak a sorozaton?

A jelenlegi ismereteink szerint az Activision négy stúdiót állított rá a sorozatra: az egészet kitaláló Infinity Wardot, a másodhegedűs, de egyre jobban feltörekvő Treyarchot, az újonc Sledgehammer Gamest és a kisegítő szerepet betöltő Ravent.

Négy csapat egy szérián? Mégis hogy?

Az eddig bevett és remekül működő szokás szerint az Infinity és a Treyarch évente váltogatták egymást, ezzel biztosítva a kiadó és a játékosok számára a betevő CoD-ot, de a tavaly tavasszal történt incidens után a fő csapat jelentősen meggyengült, ezzel veszélybe sodorva a menetrendet és az Activision egyik fő bevételi forrását.

A kiadónak tehát cselekednie kellett, és az egyetlen logikus lépés egy új csapat bevonása volt, a választás pedig a Visceral Gamestől átigazolt Glen Schofield és Michael Condrey által alapított Sledgehammer Gamesre esett, majd röviddel ezután a Raven gárdája is beállt a sorba, ezzel kialakítva a jelenlegi, nehezen átlátható felállást.

Call of Duty: Modern Warfare 2 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 2 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 2 Játékképek

Pontosan, hogy jön a képbe a Sledgehammer és a Raven?

A Sledgehammer célja a széria felfrissítése, s ennek megfelelően a srácok már le is tették egy, állítólag a távoli jövőben játszódó mellékhajtás alapjait, azonban a Los Angeles Times által leközölt legfrissebb pletyka szerint ezt a projektet mellékvágányra állították, s a Ravennel karöltve az Infinity Wardhoz siettek segítséget nyújtani.

Mi lesz a Modern Warfare-sagával?

A modern hadviselést divatba hozó Infinity Ward az Activision állítása szerint még mindig a sorozat mozgatórugója, de mint azt jól tudjuk, a stúdió pár röpke hét alatt elvesztette a legnagyobb tehetségeit s két vezetőjüket, de nem ez a legnagyobb probléma.

Az igazán nagy baj ott van, hogy az EA-hez átvándorolt, jelenleg perbe fogott Jason West és Vince Zampella jogkörébe tartozik minden Modern Warfare-licencre alapozó játék, vagyis jogi szempontból minimum problémás lesz elkészíteni a folytatást, de nem lehetetlen, sőt a madarak azt csiripelik, hogy már készül is a játék az Infinity Ward boszorkánykonyhájában a Raven és a Sledgehammer közreműködésével.

Mikor jön, és miről szól majd a következő Call of Duty?

A vetésforgószerűen működő fejlesztési menetrend miatt nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk a Treyarch-féle, hidegháborús CoD lehetőségét, illetve a fent említett okokból egy mellékhajtás is kiesik, így nem maradt más, csak a Modern Warfare-saga lezárása vagy éppenséggel folytatása.

Az MW 2 záró képsorai alapján kézenfekvő lenne egy harmadik rész elkészítése, a legutóbbi pletykák azonban egészen másról szólnak, egy előzményről, melyben a rejtélyes Ghost bőrébe bújva élhetnénk át újra a legizgalmasabb bevetéseket, s láthatnánk új szemszögből a széria meghatározó eseményeit. Egy ilyen történetvezetési hátraarc azonban egy -- többnyire -- lineáris sztori kellős közepén hatalmas hiba lenne, az emberek ugyanis kíváncsiak arra, mi történt kedvenc karaktereikkel és persze azt is látni szeretnék, ahogy a gonosztevő megkapja a jussát, a józan ész tehát azt diktálja, hogy a novemberben esedékes Modern Warfare 3 pontot tegyen Soap és Price parancsnok kalandjának végére.


Remélem hasznosnak találtátok eme kis összefoglalót, ne felejtsétek el azonban, hogy az itt leírtak nagy része pletykákra támaszkodik, és ezek alapján vontam le a megfelelő következtetéseket, amik aztán később lehet, hogy bejönnek, lehet, hogy nem. Majd meglátjuk.