Az egészséges működéshez szükséges mennyiségű ásványi anyag és vitamin pótlása ezért nagyon fontos feladat.

A szervezet egészséges működésének fontossága

Ha valóban meg akarunk bizonyosodni arról, hogy szervezetünk megkapja a számára szükséges tápanyagokat, kezdjük az egészséges táplálkozással. Ez olyan étrendet jelent, amely gazdag növényi alapú élelmiszerekben, beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonákat. Emellett jelenti még a mérsékelt mennyiségű sovány fehérjék és tejtermékek fogyasztását is. 

hemp.jpeg

Sajnos azonban gyakran a legnagyobb igyekezet mellett sem vagyunk képesek szervezetünk vitamin- és ásványianyag-szükségletét teljes mértékben kielégíteni. Ezen segíthetnek a vitaminos étrend-kiegészítők, amelyeket beszerezhet a Hemp Health webáruház honlapján!

Melyek a legszükségesebb vitaminok és ásványi anyagok?

A vitaminok és ásványi anyagok sokféle módon támogatják a szervezetet, ezek közül sok együtt működik a leghatékonyabban. Az E-vitamin például segít a DNS helyreállításában, míg a B12-vitamin segít azt felépíteni. Az A-vitamin támogatja a csontok egészségét, csakúgy, mint a kalcium és a D-vitamin.

A legtöbb tápanyagot a szervezetünk az ételekből veszi. Néhányat azonban, például a B12-t, nehezebb elérni. Ez különösen igaz a vegán és vegetáriánus étrendet követők esetében, mivel a szervezetünknek szükséges tápanyagok egy része csak állati eredetű termékekből származik. A jó egészség megőrzése érdekében az ilyen életmódot választóknak étrend-kiegészítőket érdemes szedniük.

Az agynak sok üzemanyagra van szüksége, hiszen ez a legmagasabb energiaigényű az összes szervünk közül. Tudta, hogy a szervezetben naponta elégetett glükóz (cukor) 60%-a közvetlenül az agy működésére megy el?

Az agynak azonban többre van szüksége, mint pusztán kalóriákra és szénhidrátokra – speciális tápanyagokat is igényel, mint az Omega-3 zsírok, a vas, a szelén és különböző B-komplex vitaminok.

Egészséges immunrendszer

Ha az immunrendszer erősítésével kapcsolatos általános vitaminokra gondolunk, elsőként a C-vitamin juthat eszünkbe, amelyről ismert, hogy erős antioxidáns. Ezenkívül E- és D-vitamint is szedhetünk az immunitás erősítésére.

A cink egy ásványi anyag, amelyet gyakran adnak hozzá étrend-kiegészítőkhöz. Ez azért van, mert a cink elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A cink szükséges az immunsejtek fejlődéséhez és kommunikációjához, és fontos szerepet játszik a gyulladásos reakciókban. A cink emellett kifejezetten védi a szöveteket, és segít megakadályozni az idegen kórokozók bejutását.

Szerezzen be hasznos étrend-kiegészítő vitaminokat a Hemp Health webáruház széles kínálatából, és segítse szervezete egészséges működését!