A Deadpool & Rozsomák jelenleg az idei év második legsikeresebb filmje, köszönhetően a pozitív kritikáknak, és persze a rengeteg meglepetés-cameónak – ezek közül Kardfog felbukkanását ugyan már lelőtték az előzetesek, mégis jó volt látni a „klasszikus” verziót, akit az X-Men – A kívülállókban és itt is ugyanúgy Tyler Mane személyesített meg. Viszont a karakternek létezik egy másik verziója is, aki az X-Men kezdetek: Farkasban mutatkozott be, őt Liev Schreiber alakította: a figurát kissé átfazonírozták a korábbi megjelenéséhez képest, ebben a filmben már nem csak, hogy szorosabb kapcsolat fűzte őt Rozsomákhoz, hanem konkrétan a testvére volt – és bár maga az alkotás enyhén szólva sem nyerte el a rajongók tetszését, a fanok mégis inkább rá, mint a Tyler Mane-féle változatra emlékeznek.

Hogy miért Mane és nem ő tért vissza a szerepben, prózai okai vannak, ugyanis Schreiber szerint nem volt rá ideje vagy ereje, hogy úgy kipattintsa magát, mint Hugh Jackman, ezért nemet mondott a felkérésre. A színész új filmje, az Across the River and Into the Trees alkalmából adott interjút a Collidernek, ahol szóba került Kardfog, azaz Victor Creed (így hívták ugyanis a karakter azon változatát, akit ő játszott). „Csodálatos. Nem tudom szavakba önteni, milyen érzés, amikor látom, hogy az emberek egyáltalán gondolkodnak arról, amit alkottam a múltban, illetve hogy ennyire tetszett nekik, hogy szeretnék, ha újra eljátszanám ezt a szerepet. Nagyon meglepett, hogy ennyire sokan rajonganak értünk, illetve kampányolnak azért, hogy szerepeljek az új Deadpool-filmben.

Azonban a rajongók hiába szerették volna Schreiber visszatérését, ő mégis megrettent a feladattól. „Hogy őszinte legyek, ez nagyon sok munkát követel meg, hogy az ember kigyúrta a testét a megfelelő módon. Emlékszem, amikor láttam, hogy Hugh ismét formába kerül, azt gondoltam, hogy nem gond, ha ezúttal csak néző maradok.