A szervokormány javítása azonban nem minden esetben eszközölhető. Egy karambolos vagy deformált kormányművet meg sem szabad próbálni javítani. Ha valaki mégis erre vállalkozna, az életveszélynek teszi ki annak a járműnek a sofőrjét, amelyikbe beszerelésre kerül a kormánymű, de a közlekedés más résztvevőit is bajba sodorhatja ezzel a lépéssel.

Ezek a veszélyek

Ha a kormányzást és általában véve a biztonságos közlekedést befolyásolja valamilyen sérülés, akkor csakis a kormánymű cseréje a szakszerű lehetőség. Egy sérült kormánymű javítására hivatalos, engedéllyel működő szakszerviz biztosan nem vállalkozik.

Amennyiben valahol mégis elvállalnának ilyesmit, akkor onnan jobb menekülni. Emberi életekkel nem szabad játszani. Megtörténhet ugyanis, hogy kanyarodás közben egy fogasléc megszorul, ez pedig beláthatatlan következményekkel járhat.

Ezt lehet tenni, ha másik kormányműre van szükség

Amennyiben az adott kormánymű felújítása nem megoldható, akkor célszerű gyári felújított kormányművet választani. Ez a lehető leggyorsabb és legköltséghatkékonyabb megoldás. A kormánymű-felújítással, javítással foglalkozó cégek megeshet, hogy azonnal tudnak adni ilyet raktárról.

https-szervokormanyjavitashu-2023-junius-cikk2.jpeg

Minőségileg ugyanolyan jó választás gyári felújított kormányművet beszerezni, mintha egy vadonat újat venne az ember. Pénzben persze sokkal olcsóbban ki lehet jönni.

Nem érdemes a minimumra törekedni

Biztonságtechnikai alkatrészeken soha nem bölcs dolog spórolni. Ezek javítása komoly felelősség, így botor dolog volna addig talpalni, amíg talál az ember egy olyan szervizt, ahol csak a mindenképpen szükséges javítást csinálják meg.

Jó tudni, hogy a szakszervizekben garanciát is adnak a felújításra, illetve a felújított kormányművekre. Így tehát ha garanciális időn belül probléma támadna a kormányművel, nem kell újból fizetni a javításáért, ha ugyanahhoz a céghez visszaviszi az ember a számlával együtt.

Egy szakszerű kormánymű-felújítás részét képezi, hogy a szétszerelést követően felületi kezelést is végeznek a szakemberek. A megtisztított, megmunkált felületekre nem szabad használt tömítést, csapágyakat vagy porvédőket visszatenni. Máskülönben nem is lehetne garanciát vállalni a megfelelő működése kapcsán. Ha azonban a felújítás szakszerűen történik, akkor egy év jótállási idő mindenképpen biztosítható.

Nézz utána a kiszemelt cégnek!

Mindössze néhány perc leforgása alatt nagyon sokat meg lehet tudni egy kormánymű-felújítással vagy felújított kormányművet forgalmazó céggel kapcsolatban. Fontos kérdés, hogy van-e weboldala, ott megtalálhatók-e a vállalkozás adatai, elérhetősége. Ha nem, akkor feltétlenül szólaljon meg benned egy vészcsengő, és inkább válassz olyan céget, amelyik leinformálható és nincs oka arra, hogy bujkáljon.