Dave Bautista annak idején profi pankrátorként kezdte, majd Hollywoodba ment, hogy ott színészi babérokra törjön – és az utókor a megmondhatója, hogy eddig nem végzett rossz munkát. Bár a szélesebb közönség A galaxis őrzőiből ismeri, ahol a hústorony Draxet formálta meg, azonban Bautista az utóbbi időben számos olyan filmben játszott, ahol megcsillogtathatta az egyébként nem is annyira csapnivaló színészi képességeit.

A Dűne első két fejezetében és a Kopogás a kunyhóban című Shyamalan-moziban bebizonyította, hogy jóval több egy szimpla izomembernél, azonban az egykori pankrátor most úgy döntött, hogy még ennél is tovább megy, és drasztikus fogyókúrába kezd, szimplán azért, mert úgy gondolja, hogy jót tenne a karrierjének, ha paraméterei kevésbé térnének el a színésztársaiétól. Erről Chris Van Vliet tartalomgyártónak beszélt bővebben:

Azért kezdtem el fogyózni, mert nagyon nagy darab lettem egy szerep kedvéért. Kényelmetlenül nagy darab. A Kopogás a kunyhóban miatt több mint 140 kg-ra híztam. Nagyon hamar felpakoltam magamra a plusz kilókat, méghozzá kényelmelenül nagy mennyiségben, szóval egy örökkévalóságig tartott, mire sikerült megszabadulnom tőlük. Minél többet adtam le, annál jobban néztem ki a kamerában, és annál jobban nézem ki a színésztársaim mellett állva. Még mindig elég nagy darab vagyok. 193 cm-es magassággal, 109 kg-os súllyal egy átlagos színész mellé rakva továbbra is gorillaként hatok, és ez zavaró lehet. Szóval valószínűleg ledobok majd még pár kg-ot. Elég rendesen megkínzom magamat, hogy ennyire vékony lehessek. Nagyon keményen edzek.

A borítókép forrása: Variety