Azt azonban kevesen tudják, hogy a folyadékpótlás ebben az esetben is majdnem olyan fontos, mintha aktívan sportolnánk. Most megmutatjuk, miért fontos fokozottan odafigyelni a hidratációra, ha sok időt töltünk a számítógép előtt.

Ballonos vízadagoló: nagy segítség a folyamatos folyadékpótlásban

A folyadékpótlás egyik fontos szabálya, hogy mindig figyeljünk a minőségre. A GottiWater weboldalán például pillanatok alatt rendelhetünk természetes forrásból származó, ballonos ásványvizet vízadagolóval. Ez kiváló megoldást jelent abban az esetben, ha a hidratációt szeretnénk egyszerre kényelmes, egészséges, ráadásul környezetbarát módon megoldani.

Egy ballonos vízadagoló ráadásul abban az esetben is jó döntés, ha szeretnénk odafigyelni a napi szükséges folyadékmennyiségre. Ha naponta 10 alkalommal megiszunk 3 dl friss vizet, elkerülhetjük a kiszáradás olyan, korai tüneteit is, mint a koncentrációs képesség csökkenése és a fejfájás.

Miért fontos a rendszeres folyadékbevitel?

Az emberi test nagy részét – közel 60 százalékát – víz alkotja. Ha nem fogyasztunk elég folyadékot, lassan, ámde annál biztosabban kiszáradunk, a sejtjeink pedig kapnak elég energiát.

Ez eleinte olyan problémákhoz vezet, mint a koncentrációs képesség csökkenése, a fáradékonyság és levertség vagy a fejfájás. Később rossz hatással lehet a bőrünkre, hajunkra, végül pedig a létfontosságú szerveink károsodásához is vezethet.

Fontos tehát, hogy minden egyes nap pótoljuk a testünk által felhasznált folyadékmennyiséget. Ez különböző körülményektől, például testalkatunktól és az általunk végzett munka jellegétől függően is változó lehet. Érdemes tudni azonban, hogy napi közel 3 liter folyadék abban az esetben is nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, ha nem sportolunk aktívan és ülőmunkát végzünk.

https-gottiwaterhu-2024-aprilis-cikk1.jpeg

Miért fontos a vízfogyasztás a számítógép előtt?

A számítógép előtt üléssel töltött hosszú órák egyik átka, hogy keveset mozgunk. A testmozgás hiánya pedig rossz hatással van a vérkeringésre és az izomműködésre is. Ez azt jelenti, hogy a testünk sokkal kevésbé hatékonyan képes szabályozni a folyadék felszívódását, ami pedig könnyen vezethet kiszáradáshoz.

Ez komoly probléma, legyen szó akár munkáról akár szórakozásról, hiszen a dehidratáció korábban említett tünetei nagyban hozzájárulnak a produktivitásunk csökkenéséhez. Amennyiben tehát egészségünk mellett eredményességünket is szeretnénk megőrizni, fontos, hogy sose feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről.

Ennek érdekében jó megoldás, ha némi folyadék mindig kéznél van. Sőt, a legjobb döntés az, ha nem kell mást tennünk, csupán megnyomnunk egy gombot a vízadagolón, ha szeretnénk egy kis friss, tiszta ivóvízhez jutni.