Mi is az a tehertaxi?

Ezt a szolgáltatást általában azzal azonosítják, hogy egyetlen bútor A-ból B-be való elszállítása. Pedig ennél azért többről van szó. Bár kétségkívül egy mini költöztetés az, amit takar, de nem feltétlenül egyetlen bútor elszállítása a megbízás tárgya.

A bútortaxi egy olyan szolgáltatás, mely során egy vagy pár darab tárgyat visznek el a megbízó kérésére. Ez egy gyors, rögtönzött szállítási mód, mely kis mennyiségű, aránylag gyors lefolyású fuvarozást takar. Tehát gyakorlatilag akár egy kisebb, gyors költöztetés is belefér ebbe a szállítási módba.

Szerencsére ma már találhatunk a piacon (főleg Budapesten és vonzáskörzetében) kifejezetten tehertaxi szolgáltatást nyújtó cégeket is, akik megbízhatóak és gyorsak. Nagyon jó példa erre a Servitius és Partnerei költöztetés csapata, akiknél kifejezetten külön szolgáltatásként igényelhető ez a lehetőség.

https-wwwkoltoztetes-szallitas-s-transporthu-2021-november-cikk8-1.png

Mikor jó választás ez a szolgáltatás?

Ahhoz, hogy megnézzük, miért jó választás ez a szolgáltatás, meg kell nézzük, hogy mikor lehet rá szükség. Általában egyetlen tárgy, egyetlen bútor, háztartási gép elszállítását nemigen tudják vállalni a költöztető cégek. Egyszerűen nem éri meg nekik, és nem is akarnak ezzel foglalkozni, kivéve, ha épp üresjáratuk van egy lemondott költöztetés miatt.

Jó példa erre például egy használt bútor vásárlása során felmerülő szállítási igény. Vagy egy áruházban vásárolt háztartási gép kiszállítása, esetleg egy gyors, kisebb méretű (pár vagyontárgyat magába foglaló) költözés. 

Miért olyan népszerű a tehertaxi?

Kétségkívül nagy népszerűségnek örvend ez a szolgáltatás, mely a mai napig is nagyon kevés fuvarozó cég kínálatában található meg. És ez nem is véletlen, ugyanis a legtöbben nagyobb megbízásokat szeretnek csak elvállalni, abban nagyobb bevételt és profitot látnak. Egy-egy kisebb (ráadásul sürgős) megbízásért viszont például a már említett Servitius és Partnerei költöztetésnél kifejezetten örülnek, ha tudnak segíteni valakinek ezzel a szolgáltatással.

Aki igénybe veszi, az több dolog miatt is nagyon szereti. Egyrészt nem szükséges hetekkel előre leadni a szállítási igényt, szinte órákkal előtte is lehet jelezni azt. Ez pedig nagyon jól jön, ha egy előre nem várt esemény miatt van szükség a fuvarozásra. Nagyon szeretik, ha van lehetőség ilyen azonnali segítségnyújtásra. Emellett nagyon rugalmas is, nem kell ugyanis megtölteni egy teljes teherautót, egyetlen bútort is elszállítanak.

Ha Önnek is szüksége lenne ilyen szolgáltatásra, nyugodtan vegye igénybe, garantáltan nem fog benne csalódni! Óriási segítség ez nagyon sokunk számára!