A múlt hétvégén megrendezett Disney miniexpón természetesen a Star Wars franchise is képviseltette magát. Amellett, hogy néhány érdekes információt tudtunk meg az elkövetkezendő filmekről és sorozatokról, az eseményen részt vett Az akolitus stábja is, köztük a sötét Jedit, Qimirt alakító Manny Jacintóval, aki az amerikai IGN-nel készített interjújában mesélt arról, hogy honnan merített ihletett a karaktere megformáláshoz. A színész elmondta, hogy egyrészt John Williams klasszikus Star Wars-zenéit, valamint a Foo Fighters számait hallgatta a felkészülés alatt, másrészt a franchise kultikus gonosztevőit tanulmányozta.

the-stranger-main3872f579.jpeg

Az ember nem tehet mást, mint hogy visszatekint olyan ikonikus karakterekre, mint Darth Vader és Kylo Ren. Kezdésnek ott is van a maszk, de határozottanaz volt az elképzelésünk, hogy ennek legyen valamilyen fontos funkciója. Az egyik leglényegesebb funkció pedig az volt, hogy elfedje a karakter valódi kilétét, alapjáraton ez volt a cél a sisakkal, de azt is akartuk, hogy más legyen. Másképp mozogjon és másképp harcoljon, mint a többiek” – magyarázta Jacinto. Valamint még azt is hozzátette, hogy rengeteg kulisszák mögött készült videót megnézett arról, ahogyan Hayden Christensen forgatja a fénykardot, és hogy Anakin Skywalker megformálója a kemény edzéseivel hihetetlenül inspirálóan hatott rá.

A sztár egyébként nagyon-nagyon reméli, hogy zöld utat kap a második évad, mivel szeretné még komplikáltabbá tenni a karaktert, emellett szívesen játszana újra együtt Amandla Stenberggel. „Nem tudom, hogyan voltunk képesek ezt mi, ketten megvalósítani, de megcsináltuk. Együtt megcsináltuk. Amandla profi, nagyon okos. Butának érzem magam, amikor mellette állok, mert sokkal bölcsebb a saját koránál. Szorítok, hogy újra együtt játsszunk” – nyilatkozta Jacinto.