Nemrég felmerült a pletyka, hogy a Lanterns című, Zöld Lámpás-képregényeken alapuló tévésorozat főszerepére Josh Brolint szemelte ki a DC filmuniverzum rebootolásának élén álló James Gunn és Peter Safran, és most a bennfentes szivárogtató Jeff Sneider (akitől egyébként a korábbi hír is származik) tudomására jutott az is, hogy kik lesznek a következő jelöltek a legendás karakter, Hal Jordan eljátszására abban az esetben, ha Brolin visszautasítani a fejesek ajánlatát.

matthew-mcconaughey-green-lantern-lanterns-hal-jordan-ewan-mcgregor-dc-studios.jpg

Gunnék a második körben Matthew McConaughey-ra gondoltak, és ha ő sem akar csatlakozni a DC moziverzum rebootjához, akkor harmadik körben Ewan McGregor kapja meg a lehetőséget. Előbbi ugyebár abban a True Detective-ben is szerepelt (pontosabban az első évadban), amely inspirációs forrásként szolgál a Lanterns-höz, mivel annak története egy kozmikus gyilkossági ügy körül forog majd, amelyet Hal Jordan és zöldfülű társa, John Stewart próbál meg felgöngyölíteni. Utóbbi színész pedig korábban feltűnt a Ragadozó madarak című képregényfilmben is, azonban ezúttal egy mentor-figura megformálása várna rá, ami szintén nem áll tőle távol, hiszen a Star Wars előzménytrilógiájában Obi-Wan Kenobiként már megtapasztalta ezt a szerepkört. Ám ez még nem minden: a Nexus Point News szerint Chris Pine és Timothy Olyphant is esélyes feladatra – végeredmény igazából egyikükkel sem járnánk rosszul.

Az úriember egyébként az idén megrendezett velencei és Telluride-i filmfesztiválok során azt is megtudta, hogy Gunnék Luca Guadagninót, a Challengers rendezőjét is felkeresték, hogy csináljon nekik egy projektet a DCU-hoz.  Az, hogy filmről vagy netán sorozatról lenne szó, nem derült ki, mindenesetre érdekes elképzelni, hogy egy inkább művészfilmes berkekben mozgó alkotó mit kezdene a képregényadaptációk zsánerével.