PC

Megjelent a Magicka ingyenes PvP módja! A bónusz multiplayer szekció automatikusan hozzáadódik a játékunkhoz, s rögvest mehetünk is irtani egymást három játékmódban. A Classic Deathmatchben az nyer, aki a legtöbb játékost öli meg, s a legkevesebbszer halálozik el, a Brawl módban mindenkinek adott mennyiségű élete van, és az nyer, aki végül talpon marad, a Krietor mód pedig lényegében ugyanaz mint a Classic Deathmatch, azzal a különbséggel, hogy folyamatosan új varázslatokra teszünk szert.

A PvP móddal egy időben letölthető egy ingyenes köntös, valamint megvásárolható a három új pályát tartalmazó Final Frontier Map Pack, illetve a Frozen Lake map és a Watch Tower map. Mindhárom csomag 99 centbe kerül, de vásárlás nélkül is használhatjuk ezeket akkor, ha a meccs házigazdájának megvannak a pályák.



A New York-i Games for Change fesztivál egyik vendége volt Gabe Newell, aki a beszéde során egyebek mellett a Wii U-ról is szót ejtett. A Valve társalapítója szerint az új konzol jóval erősebbnek tűnik, mint az előző generáció, s így beleillik a cég skálázhatósági rendszerébe. Magyarul a Valve-ot érdekli a Nintendo új konzolja, s elképzelhető, hogy ők is készítenek játékot a gépre.

A beszéd során egyébként -- nem meglepő módon -- a Half-Life 2: Episode 3 is szóba került, Newell azonban hárította a kérdést, mondván: „Ha eleget tudsz ahhoz, hogy megkérdezd, mikor jön a játék, akkor eleget tudsz ahhoz is, hogy tudd, mi a válasz.”

A Portal 2-ből eddig 3 millió példány kelt el. Ez valószínűleg egy összesített adat, de biztosan nem tudjuk, hiszen Gabe Newell csak mellékesen beszélt erről a Games for Change fesztiválon.

A Lego Universe augusztustól ingyenesen játszható lesz, de szigorú korlátozásokkal. Noha a játék ezen részét addig nyüstölhetjük, ameddig csak akarjuk, mindössze két kalandzónát kapunk és csak egy területen építkezhetünk, miközben a fizetős játékosok több mint 15 zónához és 5 területhez férnek hozzá, arról nem is beszélve, hogy egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is élvezhetnek. A Lego Universe havidíja tíz dollár.

A BioWare üzleti okokból egyelőre még nem hajlandó közölni azt, hogy mikor fog elindulni a The Old Republick, a jelek azonban arra utalnak, hogy valamikor 2012-ben lesz a nagy premier, hiszen az eredeti Star Wars MMOG december 15-én bezárja kapuit, ezzel utat engedve az ígéretes újoncnak. A fináléra egy nagy, a teljes játékra kiterjedő esemény keretében kerül majd sor, ám hogy pontosan miről is van szó, az még titok.

A Star Wars: The Old Republic legújabb videójában Alderaan háború tépázta felszínét csodálhatjuk meg.



A Brink július elején esedékes első letölthető tartalma, az Agents of Change ingyenes lesz, de csak a megjelenést követő első két hétben. A csomagban két új pályát, öt új képességet, két új ruhát és két új fegyvertartozékot találunk majd.

PC-re egyébként már megérkezett egy frissítés, ami elméletben megoldja a multiplayer móddal, a mesterséges intelligenciával és fegyverekkel kapcsolatos nagyobb problémákat. A komolyabb, minden tökéletlenséget elsimító tapasz azonban csak az Agents of Change-dzsel együtt fog megjelenni, mindhárom platformra.

Egy álláshirdetés alapján úgy tűnik, hogy a Google a játékiparba is be akar törni egy bizonyos Games at Google nevű, egyelőre még nagyon rejtélyes szolgáltatással. A munkaköri leírásból annyit sikerült csak kihámozni, hogy valamilyen játékterjesztő platformról van szó, tehát a Steamhez hasonló dolgot kell elképzelni.

A BioWare a Comic-Conon (július 21-24.) fogja bemutatni a Dragon Age 2 első komolyabb letölthető tartalmát, s habár a fejlesztők mélyen hallgatnak a DLC-ről, az Xbox360Achievements.org-nak köszönhetően megtudtuk, hogy a csomag címe Legacy lesz, s nagyrészt a Vimmark-hegyekben játszódik majd.

A Fallout: New Vegas harmadik letölthető tartalma, az Old World Blues július 19-én fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

A FIFA 12 szeptember 27-én fog megjelenni. A fejlesztők ígérete szerint az Xbox 360-as, PlayStation 3-és és PC-s verzió között technikai szempontból nem találunk majd különbséget.

A BioShock: Infinite legújabb fejlesztői videójában Ken Levine elmagyarázza nekünk a Tears-rendszert. Röviden: dimenziók közötti szakadásokról van szó, amiket Elizabeth segítségével a saját javunkra fordíthatunk, például fedezékek behozatalával.



A Sledgehammer Games jelenleg minden erejét a Modern Warfare 3 munkálataira fordítja, ám ha azzal végeznek, visszatérnek az eredeti tervükhöz, ami nem más, mint kibővíteni a Call of Duty-franchise-t egy akció-kalandjátékkal.

Friss játékmenet-videóval jelentkezett a Saints Row: The Third, s ahogy az várható volt, a sorozat ezen része sem komolyodott meg. Szerencsére.



Konzol

A Bungie a fennállásuk 20 évfordulója, s a Halo-szériától való végleges eltávolodás alkalmából minden Halo: Reach-játékos számára elérhetővé tette a kékláng pajzskiegészítőt és céges névtáblát. Ez korábban a Bungie-alkalmazottak kiváltsága volt, de most már elég letölteni az ingyenes iOS alkalmazást, vagy regisztrálni a hivatalos oldalon, és mi is kéken lángolhatunk.



A Bungie első játéka, a Marathon egy lelkes rajongónak köszönhetően iPadre is elkészül, ráadásul ingyenes lesz, de ha ez még nem volna elég, a cég nyílt forráskódúvá tette a Marathon: Infinityt, így valószínűleg ez is meg fog érkezni az Apple táblagépére és talán más platformokra is.

A Microsoft interaktív szórakoztatással foglalkozó osztályának alelnöke, Chris Lewis szerint az Xbox 360 életciklusa nagyjából a felénél tart, elsősorban a Kinectnek köszönhetően. Lewis hozzátette, hogy a perifériával direkt a családokat és az alkalmi játékosokat célozták meg először, s most rátérnek a hardcore közönségre.

Az MVC-nek adott interjújában továbbá elmondta azt is, hogy szerinte a Microsoft irigylésre méltó pozícióban van a konzolversenyben, és semmiképpen sem cserélne egyik riválissal sem.

„Gondolhatjátok, hogy figyelemmel kísérjük a kollégáinkat, mert hát ők a kollégáink. Tudom, hogy a szemetekben, mi ádáz riválisok vagyunk, és ez igaz is, de ugyanakkor kollégák is vagyunk, és beszélünk egymással.

Figyelemmel kísértük mindkét riválisunk E3-as prezentációját, és úgy gondolom, hogy mi irigylésre méltó pozícióban vagyunk. Senkivel sem cserélnénk helyet.”

Július 22-én két játékkollekció fog megjelenni PlayStation 3-ra. Az egyik az Uncharted-csomag, benne az első két résszel és egy Drake's Deception dinamikus menütémával, a másik pedig egy Ratchet & Clank-pakk, amiben a Tools of Destruction és a Crack in Time lapul négy avatar és egy All 4 One menütéma társaságában. A csomagok ára még nem ismert.

Kedden fog megjelenni a Killzone 3 négy multiplayer pályából álló From the Ashes letölthető tartalma, az 5 dolláros csomag tiszteletére pedig ezen a hétvégén, péntektől vasárnapig háromszor annyi tapasztalati pontot gyűjthetünk be a meccsek során, függetlenül attól, hogy melyik pályán vagy játékmódban játszunk.

Gary Napper (EA) közölte, hogy a soron következő Harry Potter-játék, vagyis a Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II Kinect-támogatás nélkül fog megjelenni.



Idén új résszel jelentkezik a Cabelas vadászsorozat, s habár az új részről vajmi kevés információt tudunk, az már most biztos, hogy a játék támogatni fogja a Kinectet.

Mijamoto Sigerutól megtudtuk, hogy a Wii U innovatív új kontrollere nem olyan hordozható, mint amilyennek tűnik. A perifériát úgy tervezték, hogy a konzol közelében működjön, így habár külön, a tévé nélkül is használható, olyat nagy valószínűséggel nem tudunk majd megcsinálni, hogy egy másik szobában játszunk.

Megjelent a MotorStorm Apocalypse első ingyenes letölthető tartalma, az After Party. A csomagban egy új pályát, hetente frissülő kihívásokat és a járgányokat érintő finomításokat találunk.

A Halo: Combat Evolved Anniversary támogatja a Kinectet, de teljesen opcionális; a mozgásérzékelő nélkül is teljes értékű játékélményt kapunk.

A Ghost Recon: Future Soldier multiplayer bétatesztje 2012 januárjában veszi kezdetét. Még nem lehet jelentkezni.

Cliff Bleszinski már nagyon szeretne egy új játékot fejleszteni, árulta el az Industry Gamersnek.

„Egy ideje már nagyon szeretnék egy új játékon dolgozni, de minden a rendelkezésre álló idő és a lehetőségek függvénye. Jelenleg mindenki a Gears of War-szériával foglalkozik, és ez így lesz a közeljövőben is -- de azon túl? Majd meglátjuk.”

A Sucker Punch új embereket keres a következő, PlayStation3-exkluzív játékukhoz. Még nem tudni, hogy pontosan mi készül a cég boszorkánykonyhájában, elképzelhető, hogy az inFamous 3-ról van szó, de lehet, hogy egy teljesen új játékról.

Az őrült szakács visszatért a Call of Duty: Black Ops Annihilation DLC-jének trailerében.



Pletyka

Ismét szóba került, hogy az Xbox 360-on hamarosan lesznek ingyenesen játszható, mikrotranzakcióra támaszkodó játékok. A legfrissebb pletyka ezúttal a Develop magazintól érkezett: az ottani munkatársak számos megbízható fülestől arról értesültek, hogy Microsoft már több fejlesztővel is felvette a kapcsolatot az új rendszerrel kapcsolatban.

És ha már az ingyenesen játszható programokról van szó, a GamesIndustry.biz oldalán megjelent álláshirdetésben a Black Rock Studio egy olyan munkatársat keres, aki jártas az ingyenes, Unity motort használó játékok terén. Az angliai céget nemrég leépítés sújtotta, s 100 dolgozót küldtek el, így nem váratlan a hír, hogy egy kisebb projekten dolgoznak.

A Tech Crunch beszámolója szerint az EA kész felvásárolni a Bejewelledet és a Plants vs. Zombiest jegyző PopCapet, nem kevesebb mint egymilliárd dollárért. Az EA még nem reagált a híresztelésre, de a PopCap szóvivője twitteren cáfolta a dolgot, majd gyorsan törölte ezt az üzenetet.

A CVG értesülései szerint a PlayStation Vita az Egyesült Királyságban, s így Európában csak a jövő év elején, valamikor január és február között fog megjelenni. Észak-Amerikában a jelenlegi tervek szerint idén lesz a premier.

Egyéb

Személyes okok miatt távozott a The Witcher 2 és a RED Engine projektvezetője, Tomek Gop a CD Projekttől.

Játékhősök, mielőtt még híresek lettek volna.

Ez történt… (2011 - 25. hét)

A Black Rock Studiostól elbocsátott dolgozók egy része új stúdiót nyitott ShortRound Games néven. A stúdió iPadre és a PlayStation Vitára szeretne dolgozni, s már van is két demójuk, amivel a kiadóknál házalnak.

Ilyen lenne Cole Phelps a való életben:



Ha a történelem tényleg hajlamos megismételni önmagát, akkor hamarosan lesz egy gokartos Uncharted.



Jamaucsi Kazunori nem csak a Gran Turismo-sorozat készítése terén jeleskedik, hanem a volán mögött is. A napokban megtartott 24 Hours Nürburgring versenyen csapatával kategóriagyőztes lett egy Nissan GT-R-rel, korábban pedig kategóriájában ezüstérmet ért el a Le Mans-i 24 órás futamon.





Ezek a játékok fognak megjelenni a héten:

  • Arcana Heart 3 (június 30.) - Xbox 360, PS3
  • Tour de France 2011 (június 30.) - Xbox 360, PS3
  • Resident Evil: The Mercenaries 3D (július 1.) - 3DS
  • UFC Personal Trainer (július 1.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Lost Treasures of Alexandria (július 1.) - DS
  • One Piece: Giant Battle (július 1.) - DS
  • Dynasty Warriors: Gundam 3 (július 1.) - Xbox 360, PS3
  • Air Conflicts: Secret Wars (július 1.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Mechanic Master 2 (július 1.) - DS
  • Solatorobo: Red the Hunter (július 1.) - DS
  • Revenge of the Titans (július 1.) – PC



A hét kérdése: Milyen év közben kimaradt játékot fogsz pótolni a nyári szünet alatt?