Csak röviden

A Blizzard a hét elején úgy döntött, hogy elsősorban a trollok ellehetetlenítése miatt július 27-től a hivatalos fórumain a felhasználók csak a valódi nevükkel írhatnak. Természetesen ez a határozat óriásifelháborodást váltott ki a felhasználók körében. Egy 1400 oldalas (!) topicban azzal fenyegetőztek a játékosok, hogy elpártolnak a Blizzardtól és soha többet nem vesznek játékot az óriáscégtől, egyszerűen azért, mert féltik a személyazonosságukat. A közfelháborodás végeredménye végül az lett, hogy a vállalat elvetette az eredeti tervét, de a Real ID opcionálisan jelen lesz a StarCraft 2-ben és a World of Warcraftban, hiszen továbbra is úgy gondolják, hogy egy remek ötlettel álltak elő.

Janek Kolar (2K Czech) a CVG-nek elmondta, hogy habár első ránézésre a Mafia 2 és a GTA IV nagyon hasonló, mégis két különböző játékról beszélünk. A csehek ugyanis a karakterekre és az atmoszférára helyezték a hangsúlyt, tehát inkább az Alan Wake-kel lehet párhuzamot vonni.

Habár az Alpha Protocol alapötlete nagyon jó, az eladások nem úgy alakultak, mint azt a kiadó elvárta, s ennek következtében nem lesz folytatás.

Elérhető a Mass Effect 2 legújabb DLC-je, az Aegis Pack, melyben 2 dollárért egy új távcsöves puskát és páncélt kapunk.

A Resident Evil-széria kitalálójának új játéka, a Vanquish japánban október 21-én, Európában október 22-én, míg Észak-Amerikában október 19-én fog megjelenni.

Az elkövetkezendő hónapokban négy DLC is meg fog jelenni a Red Dead Redemptionhoz. A sort a Legends and Killers Pack kezdi augusztusban és 9 új multiplayer pályát, 8 új karaktert, achievementeket és egy új fegyvert tartalmaz. Ezt követi valamikor a Liars and Cheats Pack, mely egy Attack and Defend nevezetű móddal, új lovas küldetésekkel, achievementekkel, multiplayer karakterekkel és online játszató kártyajátékokkal egészíti ki a játékot. Továbbá érkezik még -- szintén ismeretlen időpontban -- a Free Roam Pack, mely Free Roam küldetéseket ad a játékoz, illetve az Undead Nightmare Pack, mely zombikat és új szólista küldetéseket, illetve nyolc multiplayer karaktert hoz magával. A DLC-k ára: 10 dollár.

Költségcsökkentés és a stúdió teljesítményének maximalizálása címszó alatt a Firaxis elbocsátotta 20 alkalmazottját. Jó hír viszont, hogy a Civilization 5-nek lesz gyűjtői kiadása, ráadásul egy elég pofás darab. A 100 dolláros csomagban öt fém figurát, egy 176 oldalas képeskönyvet, egy „Így készült” DVD-t és a játék zenéjét tartalmazó CD-t találjuk.

Ez történt… (2010 - 27. hét)

A Microsoft egy új stratégiai játékon dolgozik, mely az állításuk szerint forradalmasíthatja a stílust. A játék jelenleg Project S néven fut, és már lehet jelentkezni alfatesztelőnek. (Szólunk, ha lesz egyéb információnk.)

Tölthető a Battlefield: Bad Company 2 negyedik ingyenes VIP DLC-je. A pakk jóvoltából az Atacama Desert Rush módban, a Port Valdez pedig Conquest módban is játszhatóvá vált.

Egy kis játékmenet-videó a PSP-exkluzív God of War: Ghost of Spartából.



Japánban július 29-én fehér színben is kapható lesz a PlayStation 3, egy 320 GB-os (400 dollár) vagy egy 160 GB-os (340 dollár) merevlemezzel. Az európai és észak-amerikai megjelenésről még nincs hír, de a Sony gondolkodik a dolgon.

Az Alan Wake-ből májusban csak 145 ezer példány kelt el, ami nagyon kevés.

A R.U.S.E. támogatni fogja a PlayStation Move-ot, ám szerencsére nem ez a nagy meglepetés, amit a Ubisoft múlt héten ígért.

Az EA a PSM3 magazinnak elárulta, hogy a FIFA 11 újításainak csupán 20 százalékát ismertük meg eddig, tehát rengeteg minden vár még ránk. A játék egyébként október 1-én fog megjelenni Európában.

A Rayman Origins első része idén karácsonykor érkezik meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A PC-, Wii- és NDS átirat még csak a távlati tervek között szerepel.

Íme a H.A.W.X. 2 első, játékmenet-jeleneteket nélkülöző bemutatkozó videója:



Az Obsidian Entertainment szívesen dolgozna a Square Enix sokak által imádott RPG-szériájának, a Chrono Triggernek a legújabb részén, a tervük megvalósítása érdekében pedig már el is kezdték a tárgyalásokat a japán óriással.

A Heavenly Swordot jegyző Ninja Theory legújabb konzolexkluzív játéka, az Enslaved: Odyssey to the West október 5-én fog a boltokba kerülni.

A tavaly megszellőztetett Spore akció-szerepjátékot az idei San Diegó-i Comic-Conon fogják bemutatni.

Állítólag...

Egy ismeretlen forrás arról adott hírt, hogy a Transformers: War for Cybertron első DLC-jében két pályát (Havoc, Fortress), két új Escalation arénát (District, Forsaken), valamint öt új karaktert (Scattershot, Onslaught, Jazz, Demolisher, Shockwave) találunk.

A Worldwide Studios főnöke szerint a Sony egy új konzolon dolgozik, mely nem más, mint a PSP 2.

A PopCap oldalán az alábbi kép bukkant fel. Vajon augusztus 2-án kerül bejelentésre a Plants vs. Zombies második része?

Ez történt… (2010 - 27. hét)

Egyéb

Az ökölnyi pixelek és az iszonyatos sistergés ellenére nagyon úgy tűnik, valaki idejekorán beszerezte a StarCraft 2 gyűjtői kiadását. Szerencsés egy ember.



A Nintendo Wii-exkluzív Monster Hunter Tri a megjelenését követő 63 napban egymillió játékórát regisztrált, mely nagyjából 52 órát jelent játékosonként.

Beyond Black Mesa: egy meglepően profin összerakott kisfilm a Half-Life univerzumban.



Finish Him!

Ez történt… (2010 - 27. hét)



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Lionheart: King's Crusade (július 16) - PC
  • Toy Story 3 (július 16) - PC, PS3, Xbox 360, DS, WII