A műsorvezető, Geoff Keighley ezúttal a Game Developers Conference-ről jelentkezik, s sorban hívja interjúra a három vezető konzolhatalom egy-egy képviselőjét.

Elsőként Reggie Fils-Aime, a Nintendo észak-amerikai fejese beszél a Wii és a Nintendo DS hihetetlen sikereiről. Az újonnan piacra vezetett Wii Fit, a gép testsúlyunkat és egyensúlyi pontunkat érzékelő kiegészítője verhetetlen az Egyesült Államokban. Ezután Masahiro Sakurai mesél nekünk Super Smash Bros. Brawl hihetetlen népszerűségéről és esetleges letölthető tartalmakról is szó esik a felhasználók által készített pályák képében.

A következőkben a Sony képviselői ünneplik a Blu-ray egyértelmű gyözelmét a HD DVD fölött, s a játékosok számára pedig nagyon is eseménydús hónapokat ígérnek az év hátralévő részére, hiszen csak most jönnek majd a PS3-ra beharangozott legnagyobb durranások, mint például a Gran Tourismo 5, a Little Big Planet, vagy a már-már hisztérikusan várt Metal Gear Solid negyedik része. A PC-s társadalmat érintő Grand Theft Auto IV-ből is láthatunk izgalmas jeleneteket.

A Microsoft részéről John Schappert nyilatkozik a novemberben érkező Gears of War második részéről, amely az ígéretek szerint epikusabb, jobb és még kegyetlenebb lesz, mint az első rész. A Blu-ray győzelme nem vette el a lelkesedésüket, hiszen rengeteg Xbox exkluzív játékkal erősítenek be 2008-ban, s a továbbra is népszerű Xbox Live fejlesztésén is gőzerővel dolgoznak.

A következő fejezet Star Wars Retrospective összeállításában végignézhetjük a régi idők legjelentősebb Star Wars játékait. Szó esik a XNA-ban rejlő hatalmas lehetőségekről is, melyben a felhasználók a saját fantáziájukra bízva fejlesztgethetnek saját játékokat, s tölthetik le másokét az Xbox 360 online szolgáltatásainak köszönhetően.

Az utolsó fejezetben ízelitőt kaphatunk a Call of Duty 4 többjátékos lövöldözésre kifejlesztett három vadonatúj pályájáról, s elsőként nyerhettek betekintést az egyes pályaszakaszokba, ha megnézitek az összefoglalót. A csomag neve Chinatown, s ennek megfelelően a kínai kultúrára jellemző atmoszféra és hangulat dominál ebben a már most tavasszal elérhetővé váló pályacsomagban.

A beágyazott videó csak jelzésértékű, mivel csak a hivatalos oldalról tekinthetitek meg a műsort! Kattintsatok a videóablak hivatkozására!