A Blood Fatherben Mel Gibson újra akcióhős lehet, egy mesehős a mozivászonra lép, Spielberg visszatér a kaptafához, és újra kalandfilmet forgat, közben pedig az HBO lapátra tette a Bakelit showrunnerét. Szóval, ezen a héten sem maradtunk hírek, trailerek és egyéb beszámolók nélkül. Lássuk, mi van a moziban, meg a tévében.

Filmek

Sokan gondolják azt, hogy a Jean-François Richet (A 13-as rendőrörs) rendezésében készülő Blood Father hozhatja el a hatvanéves Mel Gibson számára a visszatérést. A főhős karakterét, John Linket mintha csak ráírták volna. Link ugyanis börtönviselt, egykori drog- és alkoholfüggő, motoros figura, aki mostanra már csak abból él, hogy tetoválásokat varr fel hozzá hasonló alakok testére.

Csak aztán befut a régen látott lánya, Lydia (Erin Moriarty), akit egy drogkartell kerget, mert nehezményezik, hogy a csaj megrövidítette őket pár ezer dollárral. Nos, erre Link előveszi apai énjét és ahogy kell, elkeni a rosszfiúk száját.

A Warner mozifilmet akar csinálni a világ leggyorsabb mexikói egeréből, Speedy Gonzalesből. A Speedy című filmben a kisegér hangját Eugenio Derbez Gonzalez (Jack és Jill) fogja kölcsönözni. Dylan Sellers producer azt is elárulta, hogy egy eredettörténetet ismerhetünk majd meg. „¡Andale! ¡Andale! ¡Arriba! ¡Arriba!”

A Swiss Army Man egy olyan férfiról (Paul Dano) szól, aki hajótörést szenved egy lakatlan szigeten, és egyetlen társa egy hulla. Igen, egy halott ember, akit Daniel Radcliffe alakít. A trailer alapján morbid humorban és őrült, elvont pillanatokban nem lesz hiány.

Ahogy azt már mi is megírtuk, Charlize Theron (Mad Max: A harag útjá) csatlakozott a Halálos iramban-sorozat jövőre érkező nyolcadik etapjához, de mellette beszállt a produkcióba Kristofer Hivju (Trónok harca) is. A 2017. április 14-én mozikba száguldó Fast 8-ben (Fast and Furiosa?) állítólag Theron lesz a főgonosz, akit Doméknak New York utcáin kell lenyomnia.

Hosszú előzetest kapott Steven Spielberg új filmje, A barátságos óriás. A július 1-jén érkező film a Szofi és a HABÓ című könyv feldolgozása lesz. A HABÓ-t, azaz a Hatlamagos Azonáltal Barátságos Óriást (nem, az angol címben a BFG nem Big Fucking Gunt, hanem Big Friendly Giantet jelent) Mark Rylance (Kémek hídja)), míg Sophie-t Ruby Barnhill alakítja majd.

A legújabb poszter alapján úgy tűnik, hogy a Kingsman: The Golden Circle című folytatásban visszatér Harry Hart, akit az első részben Colin Firth formált meg, és egy templomi attrakció után elég rosszul végezte.

kingsman-2-the-golden-circle-poster.jpg

Trailert kapott A Hivatal című brit sorozat alapján készült film, a David Brent: Life on the Road. Ahogy az valószínűleg a címből is lejön és a trailerből is kiderül, Ricky Gervais több mint tíz év után újra magára ölti David Brent szerepét. Természetesen az áldokumentarista jelleg is visszatér a filmben.

Trailerrel jelentkezett Jeremy Saulnier új filmje is, a Green Room. A történetben egy bulizó punk csapat olyasmit lát, amit nem lenne szabad, ezért a bulihely üzemeltetője (Patrick Stewart) úgy dönt, megöleti őket a helyi szkinhedekkel. A filmet tavaly már több filmfesztiválon is bemutatták, és az előzetesek alapján roppant erőszakos filmről van szó – ez amúgy a lenti, cenzúrázatlan trailerből is átjön, szóval megtekinteni csak saját felelősségre érdemes.

Magyar premierek április 14-én:

  • Colverfield Lane 10
  • Évszakok
  • Nyakas Kakas
  • Hurok
  • Az elveszett frigyláda fosztogatói
  • A mi jövőnk
  • Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3

Sorozatok

Egy rövid, viszont 360 fokban forgatható videóban kukkanthatunk be a Doctor Who új spin-offjának, a Classnak a kulisszái mögé. A kamaszokat célzó sorozat showrunnere, Patrick Ness mutatja be a főhősöket játszó színészeket, vagyis Greg Austint, Fady Elsayedet, Sophie Hopkinst és Vivian Oparah-t. Ha az előző két spin-offból, azaz a Torchwoodból és a Sarah Jane kalandjaiból indulunk ki, akkor a Doctor Whoból is várhatunk beugrókat.

Az ABC és a Netflix után a Freeform is Marvel-sorozatot csinálhat. Ráadásul ők egy merőben új oldalról, a romantika oldaláról közelítenék meg a Marvel Filmuniverzumot. A Cloak and Dagger ugyanis egy tini páros, Tandy Bowen és Tyrone Johnson (egyikük a fényt, a másik a sötétséget manipulálja) kalandjait és románcát követné nyomon. A produceri teendőket újfent a Marvel Studios és az ABC Signature Studios látja el. A sorozat értelemszerűen a fiatal közönséget célozza meg.

Trailert kapott a Salem halloweenkor jelentkező harmadik évada.

A Sookie-t alakító Melissa McCarthy is visszatér a Szívek szállodája folytatásában.

Az Amazon felfüggesztette a Galaxy Quest-sorozatot Alan Rickman halála miatt (a mozifilmben ő játszotta Alexander Dane-t). Sam Rockwell szerint mostanában indult volna a film szereplőivel a forgatás, de így nagy valószínűség szerint parkoló pályára kerül a sorozat, amíg el nem döntik, mi legyen Rickman karakterének a sorsa.

Teaser trailert kapott a Scream második évada, amely május 2-án tér vissza a tévék képernyőjére. A sorozatból nem látni semmit, csak a szereplőket mutatják be.

Terence Winter, a Bakelit showrunnere művészeti nézeteltérésekre hivatkozva kilép a produkcióból, helyét A Bourne-ultimátum forgatókönyvírója, Scott Z. Burns veszi át. Mellette beszáll a munkálatokba Minority Report showrunnere és a Godzilla írója, Max Borenstein.