Csak röviden

Július végén érkezik a Lost Planet 2 első DLC-je! Potom három dollárért egy új kinézetet (Post Modern skin) és egy különleges Rush módot kapunk, melyben három társunkkal sorban megküzdhetünk a játék valamennyi főellenségével.

Peter Molyneux a gamesindustry.biz portálnak elárulta, hogy a Fable 3-ból 5 millió példányt kell eladni és 150 milliós profitot kell termelni, különben vége lehet a sorozatnak, ám nem csak rossz híreket közölt a mester, elmondta ugyanis, hogy a Fable 3 a második rész mintájára epizodikus formában is ki fog jönni.

Az EA nem viccel: valódi kommandósok segítségével (legalábbis ezt állítják) készítik az új Medal of Honort, de nem leszerelt katonákat kértek fel, hanem aktív szolgálatot teljesítő bakákat, akik rendszeresen titkos és ultrakemény bevetésekben teljesítenek, s így a személyazonosságuk védelmében az arcukat ki kellett takarni.





Tegnap Aaron Greenberg azt nyilatkozta, hogy a Projekt Milo nem fog a boltokba kerülni, a Lionhead ezt azonban gyorsan megcáfolta, mondván igenis lesz valódi játék, de még nagyon sokat kell dolgozniuk rajta, s ezért idén már biztos nem lesznek kész -- tegyük hozzá azonban, hogy csupán ötvenen dolgoznak a játékon.

Ha van felesleges négy dollárod, most elköltheted Super Street Fighter IV ruhákra, a ma megjelent Super Classic Packkel ugyanis új hacukákkal láthatod el, Dhalsimt, Guile-t, Blankát, Fei Longot és Gent.

A Ubisoft közölte, hogy az Assassin's Creed: Brotherhood az Egyesült Királyságban november 19-én fog megjelenni, illetve azt is megtudtuk, hogy a felújított Monkey Island 2 PSN-re július 6-én, Xbox Live Aracde-ra és PC-re pedig július 7-én fog megjelenni.

Befutottak az első képek a július 27-én érkező, The Signal névre keresztelt Alan Wake DLC-ből. A hét dolláros pakkban (azok számára, akik újonnan vették a játékot, ingyenes) bemutatásra kerül, hogyan alakult kedvenc írónk élete közvetlenül az alapjáték eseményei után.

Alan Wake JátékképekAlan Wake JátékképekAlan Wake Játékképek

Az OnLive hivatalos blogján kiderült, hogy a szolgáltatás remek, zökkenőmentes startot vett -- annak ellenére is, hogy a vártnál jóval többen rohamozták meg a szervereket --, ennek örömére pedig a cég egy játékot indított, melynek keretében egy iPadet vagy iPod Touchot lehet nyerni a rendszerhez nemrég hozzáadott Lego Harry Potter: Years 1-4 segítségével. Nem kell mást tenni, mint felvenni a játék fináléját, az anyagot feltölteni a rendszer videomegosztójára, és küldeni egy értesítést erről az OnLive stábjának, akik majd kisorsolják a nyertest.

Tosihiro Nagosi (SEGA) a japán Famitsu magazinban megerősítette, hogy a cége, egy új PlayStation 3 exkluzív Yakuza-játékon dolgozik. A Yakuza 5-ről (munkacím) azonban még szinte semmit sem tudni azon kívül, hogy a csapat ambiciózus terveket dédelget, és hogy a sorozatban eddig komoly szerepet betöltő Goro Majima játszható lesz.

A Valve a múlt héten megkezdte a Perils of Summer című akciósorozatát, melynek keretében nagyon jutányos áron szerezhetünk be jobbnál jobb játékokat. A mai adagban többek között a díjnyertes Grand Theft Auto IV-t zsákolhatjuk be mindösszesen 5 euróért. Érdemes tehát naponta nézegetni a Steamet, hiszen sosem lehet tudni, mit fognak legközelebb bagóért osztogatni.

Denby Grace (2K) elárulta, hogy a kezdetekben négy eltérő befejezése volt a Mafia 2-nek, de végül úgy döntöttek, hogy inkább csak a legjobb finálét használják fel a gengsztersztori lezárására.

Állítólag…

A Eurogamer úgy tudja, hogy a Crystal Dynamics már lázasan dolgozik a következő Tomb Raider-játékon, és 2011 végén a boltokba is fog kerülni.Bővebben itt.

A Mainichi Daily News értesülései szerint az Epic Mickey-t fejlesztő Junction Point a tesztelők visszajelzései után eltávolította a játékból a gonosz kinézetű Mikit, mivel az „rossz szájízt hagyott.” A végleges játékban, ha jót cselekszünk, a klasszikus mesefigura alakját vesszük fel, ha pedig rosszat, akkor egy gonosz verzió jelent volna meg, ám ehelyett most már csak egy maszatos figurában gyönyörködhetünk.

Az ESRB-nek köszönhetően kiderült, hogy az Activision egy új játékot fog kiadni. A program címe Above and beyond, és a pletykák szerint a Toys for Bob csapata készíti.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Visceral Games a Dante's Inferno második részén dolgozik, hiszen egy újabb álláshirdetés bukkant fel a hivatalos oldalunkon, melyben egy olyan szakembert keresnek, aki hathatós segítséget nyújthatna egy „nemrég indított sorozat új részében.”

Egyéb

Ha másért nem is, azért mindenképpen jó külföldi játékújságírónak lenni, mert a cégek lépten-nyomon értékes ajándékokkal lepnek meg a jobb értékelések reményében. A Joystiq stábja például a napokban ezt a pofás kis bőröndöt kapta, melyben a Mafia 2 karaktereinek személyes anyagait találták -- és egyéb finomságokat.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az amerikai Aggódó Szülők Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a M besorolású, tehát felnőtteknek szóló játékokat a Best-Buy üzletekben a felsőbb polcokon helyezzék el, hogy a csemeték ne érjék el azokat.

Ma 10 éves a Diablo 2!

A harmadik Twilight film premierjével újra fellángolt a csillogó „vámpírok” iránti imádat, ezt kihasználva pedig pár kreatív ember a nintendós időket idéző nyolcbites stílusba öntötte a filmet, majd a munkájukat egy YouTube-os „Válaszd meg a saját kalandod” játék formájában megosztották a világgal, íme: